donderdag 24 januari 2008

workstation only


Sinds we een kleine maand overgegaan zijn op een "sneller netwerk" hebben we én een langzamer netwerk en 2 computers voor het publiek die niet op het netwerk kunnen komen. En het is een enorm gedoe om het weer goed te krijgen.
Alleen gisteren is Lilly al 2x naar de centrale geweest om de computer die wel op het nieuwe netwerk kan komen daar te brengen (voor de derde keer), en later om deze en de 2 computers die niet op het netwerk konden komen, maar nu een image van de werkende hebben gekregen weer naar Naarden toe te brengen.
Nu staan de drie publiekscomputers weer op Naarden, maar dat betekent nog niet dat alles goed gaat. Nee, eerst moet gekeken worden of de nieuwe image verwerkt kan worden (wat de vorige keer dus niet lukte) en dan moeten we een bestandje veranderen via workstation only, zodat we weer op het "nieuwe" netwerk kunnen komen! Zijn we er nog!
En dit moeten we allemaal doen omdat een "technische man" het wel handig vond om de inlog mogelijkheid workstation only weg te laten , zodat niemand op de harde schijf kan komen. In een grote bibliotheek is dat misschien wel zinvol, maar in een klein filiaaltje zoals Naarden is dat niet nodig, want wij weten/zien wie er achter de computers zitten en wij kennen deze personen ook.
Het zal ons niet meer overkomen. Weer een harde les.......

Geen opmerkingen: