dinsdag 8 januari 2008

een rommelig dagje

Vandaag begon de dag met de aanschaf van nieuwe jeugdboeken. Gisteren niet helemaal afgemaakt, dus meteen maar gedaan voordat de aanschaf weer naar Bussum moet worden gebracht. Dan om 10.00 uur de uitlening met in de ochtend weer veel gesprekken. We werden gewezen op het feit dat via de radio het nieuwe boek voor nederland leest bekend is gemaakt. We hebben dit op gezocht via google en jawel:
"Derde editie Nederland Leest 17 oktober van start
Twee vrouwen van Harry Mulisch is het boek van Nederland Leest 2008
Het boek Twee vrouwen van Harry Mulisch staat centraal in de derde editie van
Nederland Leest (17 oktober t/m 14 november 2008). De roman wordt gratis uitgedeeld aan de leden van de openbare bibliotheken. De lezers worden daarbij uitgenodigd met elkaar in discussie te gaan over dit boek"
bron: CPNB
Dan met de auto naar de centrale om 15 dozen afgeschreven boeken naar de centrale te brengen en om 2 gemaakte computers op te halen. Dit keer ben ik met de auto gegaan, normaal ga ik met de bibliotheekfiets. Was nu een beetje veel!
Om 12.45 weer terug op Naarden, even 20 minuten pauze om een boterhammetje (oke iets meer dan) te eten, en om 13.15 weer voor de klas bij de groepen 5 van de Minister Calsschool. In tegenstelling tot waar we in de cursus op ons werk mee bezig zijn ging het nu over informatie halen uit een gewoon informatieboek, zoals een encyclopedie. Hoe doe je dat nu? Aankomende vrijdag gaan de kinderen in de bibliotheek oefenen.
Snel weer terug naar de bibliotheek voor de uitlening. Een rommelige, maar drukke uitlening waarbij we ook nog verschillende dingen achter de schermen moesten regelen.
Blijkt ook nog dat 1 van de gemaakte computers nog steeds niet in het netwerk kan komen! Om 5 over half zes komen we er achter dat het al half zes is en dan schijnen we te sluiten! Dus dat doen we dan ook maar.
Thuis even wat iets opgewarmd en snel naar burgerzaken om mijn rijbewijs te verlengen. Kan maar tot 19.30 uur. Ook daar dikke pech, want mijn gezicht is te groot op de foto! O te wel, foto niet goed. Dan maar een andere keer. Van het weekend dan maar eerst nieuwe foto's laten maken. Nog snel even langs mijn moeder om gedag te zeggen en dan naar huis voor dit verslag. Snel nog even een tellertje op de site gezet. Morgen maar de opdrachten van de cursus invullen en insturen...

Geen opmerkingen: