woensdag 9 januari 2008

een ochtendje Tweemaster


Vandaag was het weer zover. Vier groepen van de tweemaster die behalve een boek komen ruilen ook een programmaatje afdraaien. De groepen 5/6, 5, 7/8 en 8 kwamen vandaag. Vrijdag komen de andere vier groepen (uitgezonderd de goepen 1/2, die komen op andere middagen alleen boeken ruilen.
In het jaar 1978 was Naarden natuurmonumentenstad. Alle scholen heb ik toen benaderd met een programma over de natuur en tijdens de bezoeken alle docenten de mogelijkheden laten zien wat de bibliotheek voor de scholen konden betekenen. Twee scholen maakten er vrij snel intensief gebruik van, de MGR Bekkerschool en de Meerpaal. Ruim 5 jaar geleden zijn deze twee scholen samen gegaan als de Tweemaster.
Het proces om alles op elkaar af te stemmen duurde wel even, maar het leuke was dat één onderdeel direct klaar was, nl het klassenbezoek.
Wat de voordelen van de vele bezoeken zijn zal wel duidelijk zijn. Niet alleen het gebruik van de bibliotheek, de houding tegenover het boek/ lezen stimuleren wij, maar de kinderen kennen je natuurlijk ook beter en gaan al met al graag en met plezier naar de bibliotheek. Ook de vele marokkaanse kinderen op deze school zijn kind aan "huis".
Meestal zien we de kinderen dezelfde middag nog terug in de bibliotheek, en dat vandaag ook weer het geval. Het was vanmiddag trouwens weer een ouderwets drukke, maar gezellige uitlening, zodat de tijd weer omvloog.
's Avonds de eindopdracht voor een cursus gemaakt, de konijnen hebben hun eten weer gehad en liggen voldaan elkaar weer schoon te likken, zodat ik weer met een rustig gevoel mijn bed in kan.
Welterusten!

Geen opmerkingen: