zondag 6 januari 2008

internetschaak

Sinds april 2007 speel ik schaak via internet. Ik kwam in de bibliotheek iemand tegen die dit al een tijdje deed. Hij stelde voor om ook een partijtje te spelen via internet. Dat deden we. Ja, en als je iets doet, dan moet je het goed doen. Dus momenteel speel ik op 8 schaaksites partijtjes tegen mensen uit heel de wereld, van Tahiti tot Rusland, van Nedeland tot Australie. Je kunt iedereen die je wilt uitnodigen, je kunt zelf instellen hoe lang je mag doen over een zet.
Aan drie dingen moest ik wennen. Ten eerste het schaakbord op een beeldscherm is anders dan een gewoon schaakbord met stukken erop. Twee, de verschillende sites zijn anders opgebouwd, soms moet je een zet bevestigen, soms doe je direct een zet. Je begrijpt dat ik dat wel eens verkeerd doe, dus een zet speel die ik misschien niet had willen doen. En het laatste waar ik aan moest wennen was het feit dat het wel eens 10 dagen kan duren voor je weer een zet doet (of je tegenstander doet lang over een tegenzet), zodat je niet meer weet wat je plan was in die wedstrijd.
Maar goed, alles went..........
Op twee sites speel ik in een team, waarbij 1 team bestaat uit allemaal nederlanders (op een amerikaanse site). Het team heet je maintaindrai.
Op een gegeven moment had ik ruim 50 wedstrijden open staan, en dat vergt toch wel veel tijd. Ik doe het nu wat rustiger aan. Ik nodig geen mensen meer uit, ik selecteer uitnodigingen die ik krijg en ik speel teamwedstrijden. Al met al nog ruim 30 partijen.
Mocht je een partij met me willen spelen, daag me uit. Schrijf je in op één van de sites. Ik ben op alle sites bekend als biebchess. Ik heb momenteel een rating (waarde van een speler) tussen de 1800 en 1900.
De sites waar ik speel zijn:
http://gameknot.com
http://www.chesscorner.net
http://www.chesshere.com
http://www.chessmaniac.com
http://www.chessworld.net
http://www.helena-schaken.nl
http://www.redhotpawn.com
http://www.schaakclub.net
Ik wens je alvast succes!

Geen opmerkingen: