zondag 13 januari 2008

second life


Er zijn een paar redenen waarom ik het vandaag over S.L. heb. Ten eerste omdat het iets is om op de zondag te doen (heb je misschien tijd over), omdat ik had gehoopt dat ik vrijdagavond op second life zat (en zodoende na afloop gewoon in de auto kon stappen) en omdat de kans bestaat dat binnenkort het programma van mijn computer is verdwenen, omdat ik eigenlijk alleen nog maar wil zien hoe het schaken in S.L. is geregeld.
Had er al wel van gehoord, maar het begon natuurlijk meer te spelen door de cursus die we op onze werk volgen. Digitale informatie, en daar hoort S.L ook bij. Heb het programma gedownload en een account aangemaakt. Mijn S.L. naam werd biebchess republic
Het programma heeft redelijk hoge eisen en dat bleek ook direct. De grafische kaart was niet goed (zie het forum).
Daar kwam dus een oplossing voor (update). Toen het feit dat het programma geheugen vrat. Je kwam dus regelmatig op non-actief te staan (ander woord voor op tilt slaan).
Verder moet je je goed bekwamen in het programma, anders kom je niet ver. Had het al snel gezien, maar werd alleen nieuwsgierig door de Dutch Information Professionals in Second Life (de DIPpies). Heb geen eigen avatar gemaakt (ik ben slechts een standaard avatar!), zonde van de tijd.
Op de eerste bijeenkomst was de groep niet te vinden (je kon geen teleport maken). Voor de tweede bijeenkomst heb ik gechat met Christi Janus (christiaan). Hij zou mij toevoegen, maar een Instant Message kwam niet aan tijdens het tweede bezoek. Later zag ik op de site van Marina dat er ook een plek was waar je kon schaken.
Dus, dan toch daar maar eens kijken. Tot op heden heb ik dat nog niet gedaan, maar misschien als ik een keer tijd heb. Ja, want het kost wel tijd. Om te leren lopen, bewegen, wat er allemaal niet mogelijk is! Ben daarom eerst een hele tijd bezig geweest om het een en ander te leren. Er is een speciale plek voor nederlanders gemaakt.


Maar ook dat kon me niet echt boeien. Ik kwam namelijk niet veel mensen tegen.
Als fietser zou het me wel moeten aanspreken, in S.L.is er geen wind en regent het er niet. Jammer dat er geen fietsen zijn!
In S.L. is het gewone leven nagebeeld en kun je naar allerlei gebouwen en instanties gaan en dat daar bekijken. En met de mensen die je onderweg tegenkomt kun je mee chatten. Zo ben ik in de OB van A'dam geweest en zou je ook bijv. naar de arena kunnen gaan. Voor mij is dat niet interessant, want ook zonder auto kan ik er vrij gemakkelijk komen en tevens de mensen die daar zijn aanraken. Voor de informatiespecialisten is er een speciale plek bij de Ning-community gemaakt.
Ik moet, alles overwegende, zeggen dat S.L. iets is voor mensen die tijd over én ook niks te doen hebben. Dat mensen hier verslaafd aan kunnen raken, dat kan ik niet begrijpen en het feit dat ik geloof 70% van de mannen zich voordoet als vrouw zorgt er ook niet voor dat het iets serieus is.


Nee, geef mij maar F.L. (first life), een glimlach van een kind (ja,ja een bekend liedje; Willy Alberti, maar de tekst klopt) is toch leuker om te zien dan al die avatars op het beeldscherm......

Geen opmerkingen: