woensdag 28 mei 2008

spelen en bewegen


Vandaag was de landelijke straatspeeldag: 28 Mei is de landelijke straatspeeldag. De Nationale Straatspeeldag wordt landelijk vast gesteld op een bepaalde dag, door Veilig Verkeer Nederland. Dit jaar, 2008, is de straatspeeldag op woensdag 28 mei.
De dag is bedoeld om er aandacht voor te vragen dat kinderen veilig buiten moeten kunnen spelen. In veel straten wordt door automobilisten te hard gereden en dat levert helaas regelmatig slachtoffers op onder kinderen. In het kader van de Nationale Straatspeeldag zullen ook in Naarden enkele straten worden afgesloten voor verkeer.
- Thorbeckelaan tussen Zwarteweg en Van Lijndenlaan, tussen 15.00 uur en 21.00 uur;
- Van Lijndenlaan (tussen kruispunt Thorbeckelaan en van Hall-laan) tussen 15.00 uur en 21.00 uur;
- Van der Helstlaan (tussen kruispunt Gerard Doulaan en Van Dijcklaan) tussen 15.00 uur en 21.00 uur;
- Kruising Majoor Kampsstraat, Kolonel Verveerstraat en Evert de Bruynstraat (de rotonde) van 10.30 tot en met 17.00 uur

Vandaag gemist, geen nood. Volgend jaar is er weer een en dan kun je het vast beter voorbereiden......

Vanmiddag reed ik op weg naar huis door mijn straat en zag allemaal wandelende kinderen en volwasssenen. Ja, natuurlijk de avondvierdaagse was afgelopen maandag weer van start gegaan. Natuurlijk wist ik dat al, want op ons werk hadden we al heel wat kinderen en ouders gehoord. Daarom was het vanmiddag aan het einde rustig, want de start is al om 18.00 uur.
De kinderen van de groepen 5 en 6 lopen de 5 km en de groepen 7 en 8 lopen 10 km.
Vroeger heb ik ook regelmatig meegelopen op school. Later heb ik nog verschillende keer met korfballen meegedaan, zodat ik de tien gehaald heb. Je had altijd een zware dag en de laatste dag, morgen dus is de relatief makkelijkste dag. Gelukkig dat er onderweg altijd wel wat lekkers klaar stond!
EN we zongen liedjes:
k heb een póóóótje met vet, al op de tááfel gezet. Ik heb een potje-potje-potje-potje vè-hè-hèt, al op de tááfel gezet. Jaja, het tweede couplet... .
Het is waarschijnlijk het alleroudste avond4daagse-lied van de wereld. Andere liedjes werden natuurlijk ook gezongen! Binnenkort verhuist deze site.
Dit jaar is het de 65ste keer dat deze gehouden wordt.
Morgen worden de lopers ingehaald door ons aller Koninklijke Harmonie de Adelaar.

Geen opmerkingen: