zaterdag 3 mei 2008

een nederlands europees schaakkampioen


Het heeft weer even geduurd, maar we hebben weer een " nederlands" europees schaakkampioen, luisterend naar de wel echte nederlandse naam Tiviakov! Hij is geboren in Krasnodar (ligt dat niet in de buurt van Amsterdam!), dus het is een nederlandse schaker van russische komaf.
Het was dit jaar erg spannend, want met nog een ronde te gaan waren er 8 koplopers. Tiviakov was de enige die won, dus werd hij winnaar. Erwin L' Ami speelt nog barrag wedstrijden om de tweede plaats.
Op chessvibes staat er nog niks, alleen de stand tot en met de voorlaatste ronde.
Wil je alle partijen naspelen, en wie wil dat niet!, klik dan hier.
Je moet wel een pgn viewer hebben, of Fritz!
De partijen van de laatste ronde staan trouwens hier. Ik heb net even de partij nagespeeld van de nieuwe kampioen.
De site van het toernooi is een beetje onduidelijk, maar dat komt natuurlijk ook omdat het niet in het nederlands is.
N.B. Vanochtend 3-5-2008 staat de einstand en een verslagje wel op chessvibes.

Verder lees ik dat Thomas Dekker goed bezig is in het land waar ik veel kom. In de ronde van Romandie rukt hij op naar de tweede plaats, vlak achter kloden. Het verschil is klein, en morgen is de koninginnenrit. Dus dat wordt nog spannend.
Trouwens ik ben gisteren glad vergeten om te zeggen dat Karsten Kroon (ex Rabo) de semi-klassieker " rund um den Henninger Turm" heeft gewonnen. Een prima prestatie. De Mexicaan Mauricia Ardila (Rabobank) waar we nog nooit iets van gehoord hebben (hij had voordat de Rabobank hem kocht een keer iets goeds gepresteerd) werd derde. Dat is weer eens iets anders dan in de " bus" te zitten!


Verder gonst het van de berichten bij Ajax. Lees maar eens.......

Geen opmerkingen: