zaterdag 24 mei 2008

de bergen in


Vandaag begonnen de fietsers in de Giro serieus met de bergen, kijk maar naar de grafiek van de etappe. We gaan de dolomieten in.
In het verslag van deze bergrit valt mij op dat de renners van Astalana aan het eind moeten toegeven. Met Kloden, Contador en Leipheimer hebben ze dacht ik wel wat klimmers in huis. Maar ze moeten toegeven op o.a. Menchov, en die valt me weer mee. Zeker als je kijkt naar wat voor renners hij in zijn team heeft. Renners die niet echt kunnen meekomen. Maar ja, ze zullen hun werk wel doen!
Morgen staat hun weer een leuke bergrit te wachten. dat wordt weer afzien! Misschien iets voor Menchov! Hij laat zien dat hij in de ronde van Frankrijk wel goede renners om zich heen kan gebruiken!


Nederland heeft weer eens gewonnen. En wel van een zeer sterk team.
Alle die spelers zaten al met hun gedachten bij hun vakantie. Het leuke is dat de nederlanders meteen weer groeien. We willen zelfs de oefenwedstrijden zien! Hebben we het niet eerder mee gemaakt dat we ontzettend sterk zijn in oefenwedstrijden, waarvan de tegenstanders eigenlijk om niets spelen!
Positief is dat we deze wedstrijd wel kunnen winnen. Wat zou het zijn geweest als we zelfs deze wedstrijd hadden verloren! Als de spelers maar niet gaan denken dat ze nu wel eens heel ver kunnen komen.

De laatste jaren is voor mij het voetballen niet zo interessant. Voetballen om doelpunten te maken is er niet meer bij, maar de transfermarkt is des te leuker. Elke dag verschijnen er weer andere namen. Kijk maar eens welke spelers er allemaal genoemd worden voor Ajax, of die juist Ajax gaan verlaten om het hoger op te zoeken!
Ik denk dat er aan het begin van de nieuwe competitie niet veel zal zijn veranderd. Het gaat om het soort spel dat gespeeld moet worden en de juiste man op de juiste positie. Maar ja, wie ben ik.......

Wat betreft FCNH:
FCNH speelt zondagmiddag om twee uur om de vijfde en zesde plaats tijdens de Copa Amsterdam. Tegenstander is Ajax Cape Town.
Na de zege op AZ verloor het team van Karel Bonsink zaterdag van Valencia en Atlético Mineiro met 1-0.Net als de Spanjaarden scoorden ook de Brazilianen uit een dood spelmoment. Kees Tol, Leandro Kappel en Moestafa El Kabir hadden voor FCNH de kans om te scoren.
FCNH eindigde, voor AZ, op de derde plaats in groep B en treft de nummer drie uit poule A. In de kruisfinales speelt Valencia tegen titelverdediger Ajax en treft Mineiro Cruzeiro.
Sonny Silooy, die dus nog in de race is voor een toernooi overwinning haalt uit naar Ajax.
Het is ook altijd wat. Dat is misschien de charme van heel dat voetbal!...........


O ja, over verdienen gesproken. Wat zouden onze voetbaltoppers nu verdienen? Nu, heel wat kan ik zeggen!

Geen opmerkingen: