dinsdag 13 mei 2008

bonussen van de top gelijk aan jaarsalaris 4000 modalen

Eindelijk weer eens een persoonlijk stukje. Geen geschaak, geen gefiets, geen biebzaken, maar weer een zeer trieste constatering. Ik heb het er 1 keer over, daarna zal ik het alleen nog denken! Tik maar eens bij google bonussen en 4000 in, en je ziet direct een heleboel treffers. Ik las vanmiddag in de krant dat de top van Nederland bonussen ontvangt, lees goed BONUSSEN ter waarde van een jaarsalaris van 4000 modale werknemers!
Gaat het goed met dit kankerlandje of gaat het goed. Jawel dit kankerlandje, met een aantal kankerleiers (dat is nu dus te verklaren) in de regering wil dat kankergezwel in een klein deel van Nederland NIET verwijderen. Sommige mensen noemen het a-sociaal, maar het heeft niets met wat voor een vorm van sociaal zijn ook te maken, maar het is iets wat niemand (op de top zelf na) wil, net als die vreselijke ziekte. Dat is deels te verklaren door onze regering (je weet wel, personen die door de burgers gekozen zijn, en dingen doen VOOR de burgers). Die willen en deze mensen als hun kiezer netjes de hand boven het hoofd houden en het is goed voor later als zij ook kunnen incasseren (Kok). De gewone burger zegt alleen ah en ziet dan dat niet hun bonussen, maar zelfs hun salaris in vergelijking met de kosten minder is geworden. Tenslotte moet het geld voor al die graaiers ergens vandaan komen! Ja, salarissen van de gewone burger kan direct op de 0-lijn vastgezet worden, maar dat van de top, daar kan de regering niets aan doen! (CDA- de Geus). Flauwekul natuurlijk. Het is heel simpel. Alles wat men meer verdient (dus aan geld binnen krijgt) dan onze brok ellende, daar wordt 90% belasting over geheven, zonder enig aftrek mogelijkheid. Uit onze kas graaien, dan ook weer doneren in de kas. Dan kunnen daar alle fouten, missers, blunders en ander waardeloos gedrag van "onze regering" van betaald worden. Het is natuurlijk ongelooflijk makkelijk om MILJARDEN EURO'S van anderen (de belastingbetaler) over de balk te smijten, zonder daar enige consequenties aan te verbinden. Ik heb vroeger geleerd dat regeren is vooruit zien is. De laatste 15 jaar is regeren achteruitkijken naar wat voor blunders er gemaakt zijn zodat er weer allerlei commissieleden (Tabaksblat) weer wat kunnen bijverdienen. En er iets van leren! Dat dacht ik niet. Het heeft zelfs helemaal geen zin!
Een oplossing zou kunnen zijn, de top als beloning voor het graaien een enkeltje Irak of Afghanistan geven. Komen er weer wat banen vrij en kunnen er (voor dat geld) duizenden mensen aan de slag (tenminste als die mensen genoegen willen nemen met alleen die bonus!).
Eigenlijk zouden we met zijn allen en de auto moeten laten staan en staken (tenslotte worden de gewone werkers toch ontslagen door en voor al die Topmensen). Het is trouwens erg goed te combineren. Goed, gaat het land naar de kloten (waar was ook alweer dat kwartje van Kok voor en al die andere belasting op benzine!), maar wie zou daar nu mee zitten!. De gewone burger die al jaren wordt afgeknepen, of de alsmaar (meer) graaiende " top" . Trouwens ik kan veel en veel goedkoper mensen ontslaan! Ik doe het voor 1500 euro per maand!
Misschien iets voor de volgende verkiezing. Geen CDA, PvdA (geef ze macht en ze hebben niets meer met de gewone arbeider te doen) of VVD, die hebben alle drie als motto, gaat het slecht, dan moeten de " minst bedeelden" het ophoesten, gaat het goed, dan profiteren de " beter betaalden" .
Gelukkig zijn er ook een aantal anderen, zoals " Tim- ver-weg" , die dit niet kunnen waarderen!
Andere reacties zijn of berustend of juist inspirerend
Hoe dan ook, dit gezwel moet worden verwijderd. Laat de gewone burger nu eens zorgen voor een partij die er is voor de gewone burger en de top (zeg 10% van Nederland) aanpakt zoals het moet. Ik kan niet in de politiek, want ik kan helaas niet liegen, mensen bedriegen of mijn ogen op gepaste tijden dicht doen!
Trouwens, iets heel anders, een koningshuis minder scheelt ook al aardig op de begroting!

Geen opmerkingen: