zaterdag 10 mei 2008

fietsen fietsen fietsen

Ja, je leest het goed, 3x fietsen.
Vanaf 1 mei is de jaarlijkse fietsmaand weer begonnen.
Overal in Nederland zijn er routes uitgezet om deze maand te fietsen.
Dus een maand lang genieten van meer dan driehonderdvijftig unieke fietsroutes, fietsarrangementen en bijzondere fietsactiviteiten.
Stel hier je eigen fietstocht samen.......


En vanaf vandaag start de Giro d'Italia. Van 10 mei tot 1 juni rijdt het wielerpeloton door Italië. Van Palermo naar Milaan.
De Giro d'Itala 2008 zal op 10 mei aftrappen met een ploegentijdrit in en rond Palermo. Hierna blijft het peloton twee dagen op Sicilië alvorens het vasteland weer aangedaan wordt. In Calabrië zullen vervolgens nieuwe kansen voor de sprinters liggen.
Het zwaartepunt ligt in de laatste week. In de Dolomieten staan twee zware bergritten gepland. Na een aanloop met de Pordoi, San Pellegrino, de Giau en de Falzarego wordt er bergop gefinisht op de Passo Fedaia. De volgende dag staat de klimtijdrit op de Kronplatz op het programma. Voor de italianen onder ons het volgende!
De RABOBANK ploeg doet ook mee. Voor de kijkers de namen en rugnummers, dan weet je tenminste wie wie is:
RABOBANK (RAB)
141 MENCHOV Denis RUS
142 BROWN Graeme AUS
143 DE GROOT Bram NED (geen familie!)
144 ELTINK Theo NED
145 HAYMAN Mathew AUS
146 KOZONTCHUK Dmitry RUS
147 LÖWIK Gerben NED
148 MARTENS Paul GER
149 ARDILA CANO Mauricio Alberto COL

Voor de fanaten hier alle deelnemers!
Andere nederlander:
133 ENGELS Addy (Quick step)

Je ziet er doen wel 4 nederlanders mee! en de rabobank heeft een heel sterke formatie rond kopman Menchov neergezet!

En ik ga morgen pinksterzondag fietsen en wel naar Epe, en als het goed is ook weer terug. Na allemaal tochtjes van 2x 10 kilometer op een dag ineens 2x 75 km op een dag! Ik ben benieuwd wat de spieren hier van zeggen!


Wat betreft het voetbal, nog steeds hetzelfde. Niet de voetballers bepalen de uitslag, maar de scheidsrechter.

Heeft Ajax waarschijnlijk toch minder betaald dan Twente! Nu begrijp ik waarom de scheidsrechters niet verdienen, omdat ze dat verdienen, en omdat niet de KNVB ze betaald, maar de meest biedende club! De meest bekende spreuk op dat gebied is: de ene scheidsrechter geeft/doet/ziet het wel, de andere doet/geeft/ziet het niet! Schijnt een internationaal verschijnsel te worden. Desondanks wens ik de voetbalkijkers veel plezier bij het kijken naar voetbalwedstrijden, voor zover je er plezier aan kunt beleven! Ach, als je niks te doen hebt, maakt het niet uit wat je doet!


NB Het was vandaag weer ijsjesweer..........mmmmmmm

Geen opmerkingen: