zondag 18 mei 2008

Koster waarschijnlijk toch in (voorronde) champions league!!


Een artikeltje op internet dat precies zegt wat er bij Ajax aan de hand is:
" Het was veelzeggend dat Ajax, grofweg toch een verzameling van ogenschijnlijk soms lukraak bijeengevoegde individuen, voor de vierde keer dit seizoen niet kon winnen van het hechtere FC Twente (0-0). Van de twee Twentse zeges in die reeks bleek die van een week geleden in Emmen (2-1) doorslaggevend. Het was voor Ajax de voorbode van een nieuwe deceptie in deze grauwe eeuw, waarin het derde opeenvolgende seizoen zonder Champions League zich aandient –na twee ontsporingen in de kwalificatieronde."
Tot zover de situatie bij Ajax. Geen woord teveel.
Maar wat zal Ajax hiervan leren?
Veel gekrakeel over het wanbeleid en spelers die niet goed genoeg zijn. Als alle spelers zich zouden inzetten als Davids, dan zouden ze al een stuk verder zijn. Heitinga gaat weg, Davids stopt (helaas), Huntelaar zal nu ook wel weggaan en daar ben ik niet rouwig om (als hij een goede spits was geweest dan had hij dat kunnen bewijzen door te scoren). Hij heeft helemaal geen recht van spreken, dus haal maar geld uit de situatie.
Het beste is dat van Basten en co helemaal opnieuw beginnen. De betere spelers behouden, de rest weg en daar talenten voor terug nemen. Dan de basis van het voetbal leren (was het niet volgens Cruijff, de bal van A naar B en dan iemand van hetzelfde shirtje!) en dwingend voetbal spelen zoals Twente wel durfde. En een beetje team spelers, geen spelers die alleen op eigen succes uit zijn en vrijstaande spelers over het hoofd zien!
Ik las trouwens net op internet, dat Koster waarschijnlijk zal gaan tekenen als trainer van Twente. En dat is waarschijnlijk ook de reden waarom Ajax niet des Ajax heeft gespeeld en totaal niet gedurfd heeft gespeeld!
Mij zal het een worst wezen wie er in de voorronde zou komen. Ze zeggen dat Twente veel minder kans heeft dan Ajax, maar dat vind ik niet. Ajax heeft het al 2x af laten weten tegen heeeeeele sterke teams! En ik denk dat de spelers van Twente een veel betere inzet zullen tonen dan de alleen goed verdienende Ajax spelers. Trouwens de stelling of Twente een goede vertegenwoordiger in de Champions League zal zijn werd door 57% met ja beantwoord
Dus Koster heeft zich (bijna) aan zijn taak gehouden: champion league halen, en dat zal hij zeker halen met een fris spelend Twente.
Jan van Halst, proficiat!
In Twente kunnen ze i.t.t. Amsterdam ook nog eens een normaal feestje houden, daar hebben ze nog gewone supporters!

Nog andere reacties! Jawel!
In ieder geval moet er heel veel veranderen in Amsterdam, en is het daarom wel goed dat ze verloren hebben.
Laten we eerst beginnen met goed voetbal en proberen te scoren!
Of Sulejmani een goede teamspeler is, valt te betwijfelen, maar zoals we gezien hebben kun je hem beter in je team hebben dan dat je tegen hem speelt.
Het spelletje touw trekkerij is nog lang niet gespeeld!
Kijken we nog even wat de beide clubsites te vertellen hebben: Een positief verslag van Ajax wat op het veld helemaal niet te zien was! En een realistisch verslag van de trainer van Twente.
In ieder geval Twente pakt de hoofdprijs!

De Ajax spelers gaan weer af...........(volgend jaar beter, gelukkig doen ze het zichzelf aan!)

Geen opmerkingen: