zaterdag 17 mei 2008

Annie M.G. Schmidtweek




Vanaf woensdag is de week ter ere van de voor iedereen bekende Annie M.G. Schmidt begonnen. In dit kader zijn er ook overal activiteiten georganiseerd. Vandaag was dan op 't Spui in Amsterdam een bijzondere meezingmiddag, waar de leukste liedjes van Annie M.G. Schmidt ten gehore werden gebracht.

De zesde editie van de jaarlijkse feestweek rondom de geboortedag van Annie M.G. Schmidt loopt dit jaar van woensdag 14 tot en met zondag 25 mei en staat in het teken van haar sprookjes. Voor de gelegenheid werden zij gebundeld in Allemaal sprookjes, met illustraties van onder meer Fiep Westendorp. Het sprookjesvers Prinsesje Annabel verschijnt in een speciale editie met illustraties van Annemarie van Haeringen.

Wil je meer weten of lezen over Annie M.G. Schidt, kijk dan eens
hier, of hier, of hier.
Uiteraard kun je altijd op wikipedia iets vinden.
Wil je haar horen en raad, ook dat kan!
Of luister naar mevrouw van Gelder.'Mevr. van Gelder' is door Joost opgenomen samen met Adelheid Roossen voor de verzamel-cd 'Een nieuwe jas voor Annie M.G. Schmidt' in 1991. Hierop werden diverse nummers van Annie M.G. Schmidt door diverse artiesten in een nieuwe uitvoering opgenomen. Het nummer van Joost en Adelheid was oorspronkelijk een gedicht en is op muziek gezet door Fay Lovsky.

Geen opmerkingen: