maandag 26 mei 2008

de maand juni

De komende maand staat ons weer het een en ander te wachten.
Behalve dat het de laatste schoolmaand voor de vakantie is, zijn er ook allerlei activiteiten, zoals:


1. de maand van het spannende boek
Cadeautje van uw boekwinkel
Wat is er heerlijker dan ontspannen met een lekker spannend boek? Vanaf de eerste pagina niet meer kunnen ophouden… Onaanspreekbaar zijn voor de omgeving, want het boek moet eerst uit!
Breng in juni een bezoekje aan uw boekhandel. Wanneer u voor ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken koopt, krijgt u de nieuwe Karin Slaughter cadeau*. Zij schreef speciaal voor Juni – Maand van het Spannende Boek het geschenkboekje Onbegrepen. Een nieuw verhaal, humoristisch met onverwachte wendingen. Slaughter laat ons een nieuwe kant van haar schrijversschap zien.
BIBLIOTHEEKACTIE! 40 % KORTING NS
De bibliotheek heeft een leuke verrassing voor u in petto! Wanneer u in juni een spannend boek leent bij uw bibliotheek krijgt u een NS-Voordeelbon cadeau. Daarmee kunt u eenmalig met 40% korting een treinreis maken (2de klas) in Nederland. Reizen voor bijna half geld! Een gebaar van NS, hoofdsponsor van Juni – Maand van het Spannende Boek.
Op = op, dus wees er snel bij. Ga naar uw openbare bibliotheek! Wat ons betreft naar die in Naarden!
Het spannendste feest van Nederland is The Power of Plots – Avond van het Spannende Boek op dinsdag 3 juni. Deze festivalavond vindt plaats in alle vier de zalen van de Melkweg in Amsterdam. Het is de feestelijke start van de campagne Juni – Maand van het Spannende boek. Niet te missen voor liefhebbers van het spannende boek en alles wat daarmee te maken heeft.

2. Pluim van de maand.


Elk jaar worden er weer veel boeken geschreven. Uit al die nieuw verschenen boeken wordt er elke maand door een team van deskundigen een leespluim van de maand gegeven.
In juni is dat " ik wil een hond" . Hier kun je het juryrapport lezen.




3.WIELERONDE VAN WEESP
zondag 8-6-2008
Op 8 juni vindt in het centrum de vierde editie van de Wielerronde van Weesp plaats. Verschillende wielertalenten strijden in Weesp om de snelste tijd en de meeste punten. Ook wordt opnieuw de Rabo Dikke Banden Race gehouden. Scholieren tussen de zeven en twaalf jaar kunnen zich daar via de school voor inschrijven.
De Wielerronde van Weesp is een speciale gebeurtenis bij de toerfietsclub, die in samenwerking met (haar oorspronkelijke afkomst) WTC de Amstel, dit evenement met succes organiseert. 2008 wordt alweer het 4de jaar dat de wielerronde plaats gaat vinden. Bekijk hier de foto's van vorig jaar.
Hou er rekening mee dat die dag een aantal straten zijn afgesloten!
De start is voor het huis van mijn moeder op de groeneweg.




4. Ronde van Zwitserland.
En ja, vanaf 14 juni start de tour de suisse. Alle etappes even op een rij..... Voor mij natuurlijk, naast de ronde van Frankrijk, de ronde. De meeste plekjes ken ik persoonlijk, met natuurlijk de nadruk op de verschillende passen, zoals hier beschreven!
Kijken we even naar de belangrijkste dagen;
In de vijfde etappe wordt op 18 juni de Lukmanier pas beklommen.
In de zesde etappe wordt het hoogste punt bereikt, bovenop de Nufenenpas (een prachtige pas, kijk maar naar de foto's die je kunt vinden aan het begin van mijn weblog!), met tevens een slotklim naar Verbier.

De achtste etappe op 21 juni is een bergtijdrit. Dan moet de Klausenpas beklommen worden. In 25 km van 458 meter naar 1948 meter. Ook deze pas heb ik gefietst.
En 22 juni is al weer de laatste etappe naar Bern. Ik moet zeggen dat er dit jaar niet echt een koninginnen rit is.
De renners die de TdF gaan rijden zullen deze ronde als training rijden, de renners die tijdens de TdF rust hebben gaan er uiteraard vol tegen aan. We zullen zien......

Geen opmerkingen: