maandag 17 maart 2008

opgebroken wegen


De laatste tijd moet ik zeggen, worden er steeds meer straten en wegen opengebroken.
Natuurlijk, aan het begin van het jaar is er weer een potje om allerlei werkzaamheden te verrichten, maar om het allemaal tegelijk te doen, is weer wat overdreven. Vooral de automobilisten zijn er de dupe van, wat betreft het omrijden, de fietsers natuurlijk vanwege alle rotzooi en grotere kans op lekrijden. Het is frappant dat wegen niet gemaakt worden wanneer er iets aan de hand is, maar alleen als er weer geld in het potje zit!
De lange Vechtbrug is zes weken dicht in verband met onderhoudswerkzaamheden. De fietsers kunnen via een noodbruggetje wel op de ossenmarkt komen. De auto's moeten een heel eind omrijden.

Hier een leuke beschrijving van een alternatieve route om op de 's Gravelandseweg te komen!
Voor degene die binnenkort in Weesp komen het volgende.
Wat betreft de werkzaamheden aan de weg, met alle afsluitingen en omrijden vandien, daar kunnen de G4 van meepraten, want waar je ook komt, er zijn overal wegen opengebroken, om wat voor reden dan ook. Gelukkig kun je als fietser ondanks de problemen nog redelijk makkelijk op je plek komen.


Trouwens ik lees net het volgende:
"Provinciale Staten zijn maandag akkoord gegaan met de GV4; een fusie van Weesp, Muiden, Naarden en Bussum. Alleen ChristenUnie, de Ouderenpartij en SP (samen 12 zetels) stemden tegen, de andere 43 statenleden gaven hun fiat.
De behandeling van de herindeling verliep rustig. Ook de mensen op de tribune bleven kalm. Burgemeester Horseling was erbij. Hij is erg blij met de uitspraak.
In het najaar wordt er een wetsvoorstel voorgelegd aan het parlement. "

Wat een verrassing!

Geen opmerkingen: