vrijdag 14 maart 2008

de smurfen zijn bijna op, de graaismurf is weg



De aktie van de smurfen heeft AH geen windeieren gelegd. Iedereen weet wie de smurfen zijn, toch! Met behulp van de Toverhoed hebben wij (helaas)ook ons steentje bijgedragen en staan de twee smurfen ook bij ons in de bibliotheek tussen de andere knuffels. Ook hebben wij met behulp van onze collega's de 15 smurfen bij elkaar geruild. Lilly zal ze bij elkaar zetten en vastplakken.



Maar nu lees ik in de krant dat de graaismurf al weg is. En ja, dat moet natuurlijk wel worden bekostigd, opmerkelijk nieuws, want dat doen de andere smurfen! Het moet toch ergens vandaan komen. Ik lees wel dat niet iedereen erg te spreken is over deze graaiactie die AH mogelijk maakt. In ieder geval staat het nu wel op het lijstje opmerkelijk nieuws.

Waar diende die commissie (code) Tabaksblat ook al weer voor. O ja, de mensen iets voorhouden waardoor we onze graaicultuur voor onze top mensen gewoon kunnen blijven voortzetten. Het is gewoon een wassen neus. Ze blijven elkaar gewoon dekken. Jij eerst, dan ik! De mensen dus blijven belazeren. We zouden eigenlijk al die bedrijven moeten negeren. Ik weet het, dat gaat ten koste van het personeel, maar als er helemaal geen personeel meer nodig is, dan zullen ze hun eigen geld (en niet ons geld zoals wij domme mensen weer in deze smurfenactie trappen) moeten verdienen, en dat kunnen ze niet.


Dus voortaan aan zulke acties NIET meedoen. We blijven anders zelf schuldig aan die graaicultuur van de top. Vroeger werd er nog wel eens een bedrijf in de ban gedaan!
In mei 2008 komt trouwens het boek "het grote graaien" uit.
De maatregelen van de politiek zijn natuurlijk een lachertje. Dat is een blijk van dat ze er eigenlijk niets aan willen doen. Gewoon alles wat boven een bepaald bedrag (wat mij betreft het salaris van onze "brok ellende") is niet aftrekbaar en er wordt 90% belasting over betaald. Dan komt al het geld wat ze van de ons, de gewone burger, jatten weer bij ons terecht!

Geen opmerkingen: