donderdag 7 februari 2008

Taxatiedag in bibliotheek Naarden


Vandaag was tussen 10.00 uur en 17.00 uur taxateur Cees Ursem bij ons in de bibliotheek aan wezig. Iedereen kon zijn postzegels, munten en oudse ansichtkaarten op hun waarde laten taxeren. Ik zelf was vanochtend niet aanwezig, maar ik heb begrepen dat het toen erg druk is geweest. Zowel bezoekers van onze bibliotheek als totaal onbekende mensen uit de regio kwamen hier op af.


Op een gegeven moment waren alle stoelen in de hal vol. Ons "nieuwe" koffieapparaat kon direct aan de bak en is verschillende keren gevuld, was bijna niet aan te slepen, want ondertussen ging de uitlening gewoon door. Mijn collega Lilly had het er maar druk mee. We hebben verschillende mensen gesproken over het hoe en wat.
Iedereen kon iets aanbieden en er werd dan gekeken of er wat gedaan kon worden en als men wilde konden ze hun spullen laten veilen. Een minimumbedrag werd gegarandeerd. Er waren mensen die helaas weer met alles naar huis gingen, soms was het niet zoveel waard en dus ook niet de moeite om iets te doen. Maar verschillende mensen kregen een contract aangeboden, met daarom het bedrag dat ze in ieder geval zouden krijgen.

Ook 's middags liep het aardig door en en werd er zaken gedaan. De twee taxateurs konden terug zien op een geslaagde dag. Ze waren ook tevreden over de prima verzorging van gastvrouw Lilly.
Ze komen in ieder geval nog in Bussum, zodat mensen die het zijn vegeten of die vandaag niet konden, alsnog hun spullen (als ze die tenminste kwijt willen) aan de taxateur kunnen aanbieden.

Geen opmerkingen: