zondag 3 februari 2008

Muis vindt een verrassing thuis


In het kader van de nationale voorleesdagen trad voor ruim 50 kinderen en hun begeleiders jeugdtheater Pagetti op in de bibliotheek van Bussum. Het thema dit jaar was het boekje van "muis zoekt een huis". Dat boekje is in heel nederland door bekende nederlanders aan heel veel kinderen voorgelezen, zo ook in de bibliotheek van Naarden en Bussum

In deze voorstelling kreeg muis ook een appel en kreeg hem ook niet in zijn holletje.
Met hulp van zijn vriendjes moest er iets bedacht worden. Eerst was daar slak, daar kreeg hij een portie geduld van. Toen was daar mol, daar kreeg hij een lepeltje van. Beide namen een hap uit de appel van Muis. Toen kwam muis bij beer. Hij mocht ook een hap van de appel nemen, maar hij at de hele appel op. Alleen de pitjes waren nog over. Een goed idee kwam uit het publiek. Met de pitjes kon je een appelboom maken en dan heeft muis een heleboel appels om op te eten.

Tijdens de voorstelling werden er ook een aantal liedjes gezongen. Van twee liedjes heb ik een filmpje gemaakt. De appel
en het kadootje Het waren twee grote bestanden, die heb ik omgezet (met een mooi woord geconverteerd)naar een VLC-media en avi file. Kun je het VLC bestandje niet bekijken, dan kun je een gratis VLC- mediaplayer downloaden. (en daarna installeren. Klik daarna met de rechtermuis op het bestandje en kies dan voor openen met......VLC mediaplayer). Het filmpje van de appel stond op zijn zij, maar dat heb ik via virtualdub gedraaid. De kwaliteit is goed gebleven. Voor het gebruik van het programma, kijk bij maandag 4 februari.
Alle gemaakte foto's zet ik via picasa op het internet en daar krijgen alle ouders een link van, als herinnering van deze leuke ochtend (een aantal groepsfoto's komen ook op de site van de bibliotheek). Want daar was iedereen het overeens, het was mooi, gezellig en leuk voor de kinderen.
Als afsluiting mochten "alle" kinderen met de toneelspeler op de foto.
Pagetti, bedankt voor de mooie voorstelling, en ik heb begrepen bij het opruimen van alle materialen dat er heel wat denkwerk aan vooraf ging!
Om 15.15 was ik weer thuis in Weesp.

Geen opmerkingen: