vrijdag 1 februari 2008

rehoboth 1/2

Vanochtend droog over gekomen. Mag ook wel eens gezegd worden!
Om 9.00 uur stond de eerste 1/2 groep van de Rehobothschool al voor de deur.
De juffen van de drie groepen komen regelmatig zelf boekjes halen voor de kinderen, maar het is natuurlijk leuker als de kinderen zelf hun boekjes uitzoeken. Daarom komen deze kinderen dit schooljaar 3 of 4 keer in de bibliotheek om boekjes te ruilen en ook om ze iets te laten zien, te vertellen of voor te lezen.
Vandaag gingen we het hebben over hoe je met een boek omgaat, dat je voorzichtig met het boek bent, het boek van voor naar achter leest, sommige boeken alweer te kinderachtig zijn.
Toevallig hingen er nog slingers in de bibliotheek (natuurlijk vanwege de nationale voorleesdagen) en gek genoeg kun je een boek ook voorlezen, dus dat hebben we maar gedaan. Hoe kan het anders "muis zoekt een huis". Dit verhaal is ook voor deze leeftijdsgroep een genot om naar te luisteren en te bekijken, én de kinderen zagen ook dat muis weer in zijn eigen holletje terecht kwam!
En dan zelf een boek uitzoeken. Eerst nog even verteld waar hun boeken stonden, en waar de boeken stonden die eigenlijk voor wat jongere kinderen bestemd zijn, maar waar zij ook nog wel eens uit pakken.
Het ene kind is natuurlijk sneller dan het ander, maar gelukkig wist iedereen, en ook juf Aagje een boek te vinden. Stonden er plaatjes in en was er een verhaaltje om voor te lezen?
En als laatste natuurlijk de boeken nog afstrepen. Boek goed aangeven, iedereen zijn boek laten zien en uiteindelijk kreeg de juf de bon waar alle boeken op stonden.
Nog een kleurplaat van muis en tot de volgende keer.......
Bij juf Esther ging ook alles goed. Alleen de kinderen kenden het boek al, dus mochten ze mij het verhaal vertellen. Ik liet de plaatjes zien. Ze deden het erg goed. Ze wisten zelfs veel details te vertellen.
De kinderen van de eerste twee groepen kwamen met de auto. De derde groep onder leiding van een nieuwe juf, juf Danielle kwam lopend. Het was mooi weer en op de heenweg hadden ze een mooie route uitgezocht.
Na het voorlezen en het uitzoeken van een boek, waren er enige problemen om alle kinderen hun boeken af te laten strepen. Gelukkig kwam het toch allemaal goed.
Om 11.45 uur ging ook deze laatste groep weer naar school. Alle kinderen waren met plezier in de bibliotheek geweest en ze zijn ook nog eens een boek rijker.
Morgen heb ik vrij, en zondag hebben we de peutervoorstelling.

Geen opmerkingen: