woensdag 27 februari 2008

filmvoorstelling in de bibliotheek


Vandaag was het dan zover. Voor het eerst organiseerden wij een ochtend met daarbij een film voor jonge kinderen en een film voor wat oudere kinderen.
We hadden natuurlijk eerst gekene of alles goed ging, en het ging ook vlekkeloos.
Vanochtend zorgde Lilly voor de limonade, koffie, koekjes, snoepjes en opvang van de kinderen (en ouders) die kwamen.
Ik zou met mijn 2 linkerhanden de technische gedeelte op me nemen.
Lilly deed prima werk en alles was in kannen en kruiken, ik kreeg te maken met verschillende problemen. Behalve dat het internet en email gisteren uitviel en vandaag ook niet wilde beginnen moesten we dat eerst ook nog regelen. Tevens wilde de beamer NIET starten, tenminste niet met ons notebook. Van alles geprobeerd, mensen gebeld, maar het hielp niet.
Geprobeerd om de beamer op een andere computer met dvd ingang aan te sluiten. Daar bleek de beamer het wel te doen, maar daar hadden we geen software om een dvd te bekijken.
Een vader wilde wel iets van thuis halen.
Ik als laatste poging nogmaals de beamer op de notebook (waar dus wel software voor het afspelen van een dvd op stond) aangesloten, en hoe het mogelijk is weet ik niet, maar nu deed de beamer het opeens wel! Gauw alles in orde gemaakt, filmpje er in gestopt en precies om 10.00 uur stond alles klaar. Wij zwetende handen, maar de kinderen gelukkig blij. Ondanks het mooie weer (we wilden het natuurlijk ook een beetje donker in de bibliotheek hebben) waren er toch nog verschillende kinderen, mede door een grote advertentie in de naarderkoerier gekomen en alles bij elkaar was het een gezellig samen zijn en dat was ook de bedoeling.



Voor de jongste kinderen hebben we drie verhaaltjes (op een scherm) laten voorlezen:
Kusje van Nanda Roep
Platvoetje van Ingrid en Dieter Schubert
Een fijne verjaardag kleine beer van Marcus Pfister
De kinderen konden het een half uurtje volhouden, en daarna was het kleuren in onze leeszaal. Uiteraard onder het genot van een drankje, kopje koffie en wat lekkers.
Tijdens beide voorstellingen heb ik een aantal foto's gemaakt als herinnering aan deze ochtend. Ik heb begrepen dat zowel de kinderen als de volwassenen het erg leuk vonden, zodat een herhaling niet uitgesloten wordt.

Nog voordat de groep jonge kinderen (het waren er 14 met daar ook nog verschillende ouders bij)klaar waren (er werd zelfs nog een kindje lid van de bibliotheek) kwamen de oudere kinderen ook al binnen. Deze groep was ook 14 kinderen groot met daarbij 3 moeders. Vele kinderen hadden het boek al gelezen, maar de verfilming van het boek Matilda (van Roald Dahl) was ook erg leuk. Het was wel een hele zit (90 minuten), maar met een pauze ertussen hield iedereen het vol. Spannende stukjes werden afgewisseld met grappige stukjes en er zaten zelfs ook een beetje zielige stukjes tussen.
We konden terugzien op een geslaagde ochtend, die, behalve dan de beamer problemen, voor herhaling vatbaar is.

Geen opmerkingen: