donderdag 3 juli 2008

nieuw logo ANWB




De ANWB viert haar jubileum met een nieuw logo.
Het 'oude' logo van de ANWB dateert uit 1983. Bekijk hier de jubileumfilm 125 jaar ANWB.
Personeelsleden mochten kiezen uit twee ontwerpen en kozen voor het logo dat 'het richtinggevende karakter' van de dienst uitbeeldt. Twee diagonalen tonen de windrichtingen en de schuine stand geeft het logo dynamiek.








Koningin Beatrix was woensdagmiddag aanwezig bij de onthulling, in Wassenaar.
De ANWB werd op 1 juli 1883 opgericht als vereniging van wielrijders, de toenmalige Nederlandse Vélocipèdisten Bond. Het doel was 'het toerfietsen in Nederland te bevorderen'. Later legde de bond zich meer toe op recreatie, toerisme, informatie en hulpverlening aan onder meer automobilisten.
De eerste auto reed in Nederland pas dertien jaar na oprichting van de bond, memoreerde minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) woensdag bij de onthulling. Over de doorgroei naar de huidige ANWB zei hij: "Wie heeft geen gebruik gemaakt van de wegenwacht, de fiets- en wandelroutes en de bekende paddenstoelen?"
Waarom nu een nieuw logo?
Daarom een nieuw logo:
Een logo drukt uit wie je bent, wat je doet en moet uitdrukken hóe je dat doet. Met het nieuwe logo laten wij zien dat de ANWB zichzelf verandert en verbetert. Het laat ook onze focus op de toekomst zien waarin wij informeren, adviseren én helpen op de ANWB-manier. Dat geeft vertrouwen bij de leden, bij ANWB-medewerkers en bij mensen die nu nog geen lid zijn. We laten zien dat we passen in deze tijd. We behouden onze sterke punten en hebben de ambitie om onze leden in de toekomst nog beter van dienst te zijn.
Wat symboliseert het logo?
Het nieuwe ANWB- logo is ontwikkeld door Millford Brand-id. Het nieuwe logo symboliseert het 'richtinggevende' karakter van de ANWB. Ook weerspiegelt het beweging (beweging én mobiliteit) waar ANWB voor staat. De twee diagonale lijnen staan voor de windrichtingen en de schuine stand zorgt voor dynamiek en voorwaartse kracht. De cursieve letters accentueren en versterken het gevoel van beweging en dynamiek.
Introductie van het logo
De feestelijke presentatie van het nieuwe logo was op 2 juli, maar het logo zal vanaf 17 november aanstaande gebruikt gaan worden. Er is gekozen voor deze datum, omdat dit de eerste datum is waarop de leden van de ANWB de lidmaatschapskaart voor 2009 kunnen ontvangen.
Dus nog even wachten.
Hier alvast het logo.........

Geen opmerkingen: