dinsdag 22 juli 2008

Menchov verliest definitief de tour

Het is een half uur na de finale van vandaag en ik kan zeggen het is wel een afknapper, of ...
Een renner kan alleen de tour winnen als hij goed kan klimmen en als hij goed kan tijdrijden. Maar er is nog iets, goed kunnen afdalen, dat heeft Menchov gemerkt. Op Freire en ten Damme na heeft hij een slecht team (ik denk dat een zieke Thomas Dekker bijv. nog beter is dan die Langeveld). Toen Menchov niet oplette en in de verkeerde waaier kwam kon zijn team hem niet terug brengen, gevolg 38 seconde verlies. Tijdens een aanval gaat hij onderuit en vandaag laat hij zien dat hij het afdalen niet beheerst, gevolg 35 seconde verlies. Hij is trouwens al een keer tijdens de Vuelta in een afdaling op achterstand gereden. Nu staat hij op een te grote afstand van Evans om nog een rol te spelen. Ik snap niet waarom hij kort voor de top is gedemareerd. Dan moeten de anderen hem eerst nog zien in te halen in de afdaling voordat ze eventueel secondes willen winnen!
De CSC ploeg is de sterkste ploeg (vandaag ook weer met 9 man vooraan bezig!) en zal alles onder controle houden zodat er morgen geen gekke dingen gebeuren, de rabobank-ploeg heeft niet de goede renners voor de bergen (als er raborenners gaan, dan gaan de verkeerde! Freire en Flecha hebben niets te zoeken in de bergen!).
Dus de beslissing valt zaterdag in de tijdrit en daarin is Cadel Evans de beste, dus hij wint de tour. Hij zal na afloop de CSC ploeg wel bedanken voor alle hulp die ze hem hebben geboden in de bergen!
Of het morgen een mooie wedstrijd wordt (vandaag was het ook grotendeels een saaie wedstrijd) is nu van minder belang, mij gaat het voornamelijk om die schitterende omgeving waarin ik al verschillende keer heb gefietst! Misschien dat ten Damme nu eens een keer mee mag met een groep! Nu moet hij bij Menchov blijven totdat de CSC renners aan koop gaan rijden......

Geen opmerkingen: