zaterdag 9 juli 2016

onze eigen bergrit


Gingen de Tourrijders voor hun "zware" bergrit, wij zouden onze eigen heuveltocht fietsen. Ondanks de vele kilometers van gisteren in de benen zijn we toch van start gegaan. Een goede voorbereiding voor de vakantie.






Alexander heeft zijn eigen tocht gemaakt. Hij heeft er heel veel tijd ingestopt, maar het is uiteindelijk een hele mooie tocht door de (gelderse) achterhoek geworden. Ik ben heel blij dat we hem hebben gefietst.


Niet alleen de omgeving is fantastisch (soms denk je dat je in Duitsland fietst), maar je komt zelden bij grote wegen of in grote plaatsen (is dus lekker rustig fietsen) en op een relatief korte afstand heb je heel veel klimmetjes. De meest bekende is natuurlijk de Holterberg. Het zijn in totaal 25 klimmetjes en de afstand is 122 km.
 
Op het vlakke reed Alexander op kop. ik mocht naar boven toe vooraan rijden, zodat voor mij als een verrassing kwam, zoals voordat je de Holterberg op ging je eerst een klimmetje van 10% kreeg. Ja, toen moest ik wel even terugschakelen!
Het werd dus weer een hele mooie en gezellige dag. Het weer werkte mee en na afloop konden we weer mooi napraten. Een echte fietsvakantie in hotel Heideman!
                         

Geen opmerkingen: