vrijdag 15 juli 2016

Nederlanders in de hoofdrol bij de Tour de France

Chris Froome rent wanhopig naar boven.http://images0.tcdn.nl/telesport/article26107557.ece/BINARY/qs/Het+profiel+van+de+12e+etappe+van+de+Tour+de+France.    Bauke Mollema herpakt zich snel na de val en fietst verder.      

Gisteren was de finish op de Mont Ventoux. In het laatste gedeelte was Mollema oppermachtig bezig. Samen met Froome en Porte lagen ze voor op de andere kopmannen, totdat er een stel idioten er voor zorgen dat er een waanzinnige valpartij plaats vond met als slachtoffer gele trui drager Froome. Hij moest lopend verder, want zijn fiets was helemaal in de vernieling. Gelukkig kon onze Bauke Mollema verder en eindigt voor de nummers 2 en 3 van het klassement. Maar helaas door een stelletje corrupte organisatie/ juryleden wordt Mollema het slachtoffer. Froome, de gele truidrager krijgt zijn gele trui terug, maar Mollema wint niet de tijd die hij voorlag op de nummers 2 en 3. Een grote schande, nee een schofterige streek. Terecht dat Mollema deze jury hekelt!


 © CorVos / Team Giant-Alpecin

Vandaag was de tijdrit en ook nu hadden we weer een nederlander in de hoofdrol. Tijdrit specialist Dumoulin liet zien wat tijdrijden is. Zelfs Froome werd op een minuut gereden. Mollema liet weer zien dat hij momenteel in topvorm is. Hij werd niet kwaad na gisteren, maar liet zijn benen spreken. Hij werd zesde en won genoeg tijd op de nummers 2 en 3 om nu echt op de tweede plaats in het algemeen klassement te komen. Nederland doet eindelijk weer eens een keertje mee in de Tour de France. Laten we hopen dat ze dit in de derde en laatste week kunnen volhouden.
     



Geen opmerkingen: