zaterdag 21 mei 2016

KRUIJSWIJK IN HET ROZE IN DE GIRO!!





Geniet van de laatste 2 uur van de voor nederland spectaculaire 14de etappe van de giro!

Steven Kruijswijk zaterdag bij de Giro. Hadden we vanmorgen al het goede nieuws gehoord van de Volleybaldames, nu kwam ik bij een BBQ en hoorde ik het grote nieuws van Steven Kruijswijk. Ik had een paar dagen geleden al een klein stukje over de giro geschreven en gezegd dat ik de Giro goed zou volgen, nu kan ik niet anders meer.
In een team waar hij helemaal op zich zelf is aangewezen (er zitten geen klimmers in het team) heeft hij zich goed staande gehouden en aan het eind mooi in de aanval gegaan. Gisteren zei hij nog dat het niet zo makkelijk ging als het er uit zag. Moest erg afzien en kon alleen volgen, vandaag had hij dus betere benen. Een korte samenvatting.
In de loodzware 14e etappe (de koninginnerit van de giro) worden de renners in 210 kilometer over zes bergtoppen gejaagd. Op de laatste klim countert Kruiswijk een aanval van Nibali en samen met Chaves domineert hij de finale. De Colombiaan wint de etappe, terwijl Kruijswijk de roze trui pakt.
De koersverloop en rituitslag staat hier..........
Trouwens hier kun je bijv. de demarrage van Kruijswijk en een gesprek met de nieuwe roze truidrager bekijken! In 1989 verloor Erik Breukink door een hongerklop de roze trui. Tip van Steven: blijven eten!
Toch nog gelukt, de finale van deze etappe met commentaar van Michael Bogerd:

 
Een paar schema's van de dag en dan valt meteen op dat die 3 passentocht die ik in Zwitserland fiets met 120 km lengte en 58 km klimmen niet eens zo gek is! 




 

Esteban Chaves (l) pakte de overwinning in de koninginnerit, Kruijswijk veroverde de roze leiderstrui.


Nu maar afwachten hoe lang Steven die roze trui kan behouden. Hij is trouwens de achtste nederlander die hem mag dragen! (Erik Breukink met acht dagen had hem het langst!).

Morgen wacht er een klimtijdrit van 10.8 km!
Steven zet hem op!!!!!!!


Kruijswijk in zijn roze trui.


Geen opmerkingen: