vrijdag 3 juni 2016

Spannende boekenweken




.

http://www.spannendeboekenweken.nl/wp-content/uploads/2016/02/logo-groot-datum.png

Werd gisteren bekend gemaakt wie de gouden strop heeft gewonnen, vandaag begint de "spannende boekenweken".
17 dagen lang staat het spannend boek centraal in bijv. de bibliotheken.
Afbeeldingsresultaat voor bibliotheek gooienmeer Loop maar eens een bibliotheek in en je ziet het vanzelf....
Bij een vestiging van bibliotheek Gooi en meer kun je een verrassingspakket halen!

Simon de Waal schreef hiervoor het Geschenkboek Vector, dat de boekhandels tijdens de campagne in een oplage van 400.000 cadeau doen bij aankoop van tenminste 12,50 euro aan spannende boeken.
Simon de Waal is een Nederlands auteur en scenarist voor televisie en film. Daarnaast werkt hij parttime als rechercheur zware misdaad bij de Amsterdamse politie. Op bureau Warmoesstraat werkte hij samen met Appie Baantjer.
Nadat hij in 1991 was gevraagd als adviseur bij een speelfilm, kreeg hij interesse voor het scenarioschrijven. Zo heeft hij scenario’s geschreven voor televisieseries als Baantjer, Unit 13, Grijpstra & De Gier, Smeris, NoordZuid en Russen. Voor het scenario van de film Lek ontving hij in 2000 een Gouden Kalf.
foto van Simon de Waal, fotograaf: Geert SnoeijerDeze Simon de Waal komt een avond in de Bibliotheek van Bussum en wel op maandagavond 13 juni van 20.00 tot 22.00 uur. Praten over zijn werk.
 Voor mij is Simon een hele goede bekende. Vroeger kwam hij regelmatig samen met zijn vrouw, zoon en dochter bij mij in de bibliotheek van Naarden.
We kregen zelfs een keer een gesigneerd boek!
Dat was in 2008, toen won hij de gouden kogel met Pentito! De gouden strop heeft hij nooit gewonnen, alleen nominaties.
Hier staan alle activiteiten tijdens deze spannende boekenweken dagen.Voor de volledigheid nog alle winnaars vanaf 2007 toen de gouden strop voor het eerst werd uitgereikt. Het thema is trouwens "bloed in de polder".



http://www.spannendeboekenweken.nl/wp-content/uploads/2016/04/foto-large1-uitsnede.jpg

Geen opmerkingen: