vrijdag 24 juni 2016

Britten hebben gekozen: de brexit is een feit



Toch nog een beetje onverwachts, maar toch een verrassende en gedurfde beslissing van de Engelsen. Eindelijk eens een land die die hele EU ter discussie stelt. Voorstanders zijn natuurlijk euforisch! Het andere kamp reageert geschokt en bedroefd.
 Rutte denkt niet dat er in Nederland belangstelling voor een referendum! Dat zal ook niks uitmaken, want onze "regering" doet toch NIKS met referenda! Daar kunnen ze nog wat leren van andere landen. Er zijn wel politieke leiders die de macht van de EU willen beperken.
http://www.globalresearch.ca/wp-content/uploads/2016/06/brexit-1462470589PAa-400x284.jpgDat hele EU gebeuren was een gedrocht, De macht was bij een stelletje machtsgeile mensen die de meest absurde dingen bedachten. Zij verdienden er uiteraard veel geld aan. En Nederland was het braafste jongen van de klas. Betaalde gewoon heel veel geld en kreeg er amper wat voor terug (niet alleen subsidies, maar ook macht). Alleen wij mochten niks meer zeggen en alleen aan alle regeltjes houden.
Het is heel goed dat Engeland nu weer over zijn eigen land mag regeren en beslissingen nemen. Je hebt kans dat het hele EU gebeuren nu gaat verbrokkelen! Met dank aan al dat geldverslindende gedoe van al die ambtenaren! Misschien dat deze Brexit toch iets positiefs op gang kan brengen wat betreft het gedrocht EU.
 
Gelukkig heeft deze Brexit het één en ander teweeg gebracht, ook bij politieke leiders. Las vanmorgen in de trouw tenminste goede dingen hierover. Er gaat wat gebeuren, maar die zgn EU kopstukken zijn niet mijn vrienden! Wat mij  betreft mogen deze 3 allemaal vertrekken (zonder oprotpremie!). Wel waren de onderhandelingen om Engeland bij de EU te houden voor niets!
http://static2.trouw.nl/static/photo/2016/16/0/8/20160624071435/media_xl_3896213.jpgO ja, nog even de uitslag! Het tellen van de stemmen was rond 07.00 uur Engelse tijd afgerond. Het blijkt dat 51,9 procent van de Britten de EU wil verlaten. Het uit-kamp kreeg 17,410,742 stemmen, het 'blijven-kamp 16,141,241.



Geen opmerkingen: