woensdag 22 juni 2016

De beste en mooiste kinderboeken van 2016


 




Met de grote vakantie voor de deur en een zee van tijd voor de kinderen is het best handig om te weten welke kinderboeken dit jaar het leukste zijn om te lezen of welke de mooiste tekeningen heeft.
Vanmiddag op de MidzomerKinderboekenBorrel in Amsterdam maakte de Griffeljury bekend welke tien kinderboeken een Zilveren Griffel krijgen, de prijs voor de beste kinderboeken van het afgelopen jaar. De Penseeljury reikte twee Zilveren Penselen (voor de mooiste illustraties) en twee Zilveren Paletten (voor buitenlandse illustratoren) uit. In totaal werden door de beide jury's ook zestien eervolle vermeldingen, de Vlag en Wimpels, toegekend.
Wat het allerbeste of allermooiste boek van het jaar is wordt pas na de zomervakantie bekend gemaakt. Twee weken voor de Kinderboekenweek, op woensdag 21 september 2016, worden de Gouden Penseel en Gulden Palet uitgereikt in het Rijksmuseum in Amsterdam. Op het Kinderboekenbal, dinsdagavond 4 oktober, wordt bekendgemaakt welke van de Zilveren Griffels bekroond wordt met Goud.
Hier alle titels even op een rijtje:
Even een verslag van het afgelopen jaar voor de sfeer en ter herinnering van de bekroonde boeken vorig jaar:
 GipsDe tuin van de walvisGroter dan de lucht, erger dan de zonStem op de okapi

Geen opmerkingen: