woensdag 15 juni 2016

Ronde van Zwitserland



Door alle drukte met mijn huis opruimen ben ik helemaal vergeten om de ronde van Zwitserland te volgen. Deze is van zaterdag 11 juni tot  en met zondag 19 juni. Dit jaar komen ze  op voor mij weer bekende plaatsen zoals vandaag in de vijfde rit, want dan fietsen ze een gedeelte die ik ook al verschillende keer heb gefietst (Furka - Gotthardt):
 De relatief korte etappe van 126,4 kilometer gaat van start in Brig, de geboorteplaats van FIFA-baas Gianni Infantino, en telt drie zware beklimmingen. Na de Furkapass (16,7 km aan 6,3%) en de Gotthardpass (8,5 km aan 5,9%), volgt de slotklim naar skioord Carì. De streep is getrokken na een beklimming van 11,2 kilometer, met een gemiddelde stijging van acht procent.

Nederlandse wielrenners laten weer van zich spreken. Eerst Gesink door te vallen, en vandaag Kelderman door in de kopgroep te zitten en ook te vallen,



                     
maar staat nu op de tweede plaats (in dezelfde tijd als nummer 1!).
Er komt nog wat klimwerk, dus kansen genoeg voor onze Kelderman!
Bekijk de route maar!
Trouwens het is nog steeds onzeker of Gesink op tijd fit is voor de Tour de France. Ik zou dat zeker een groot gemis vinden voor de Lotto NL-Jumbo ploeg!
Ja wel, de oude Rabobankploeg!
O ja, over vallen gesproken, de oude rabobankploeg en een koninginnerit in de ronde van Zwitserland, dan moeten we naar 2010 terug:



Update: vandaag 16 juni wint een Nederlander de zesde etappe! Een voor de wielrenliefhebber geen onbekende naam. Pieter Weenink is de naam, en ook al eens etappewinnaar in de tour de france! Hier nog even kort hoe het parcours vandaag was!
Pieter Weening heeft zijn zege te pakken.   
Maar het belangrijkste nieuws is natuurlijk dat Wilco Kelderman de nieuwe leider is in de ronde van Zwitserland. Als nu maar niet hetzelfde gaat gebeuren als zijn ploeggenoot in de Giro! Kelderman acht goed klassement "mogelijk"
Update: vandaag 17 juni verliest Kelderman weer zijn "gele trui". In de koninginnenrit maar met regen en sneeuw kwam hij op achterstand binnen.
De rit van vrijdag ging over 224,3 kilometer, met onderweg liefst 4294 meter klimwerk. (Tjonge jonge, de Marmotte voor wielrenliefhebbers zoals ik heeft 5000 meter hoogte verschil!). Antwan Tolhoek, de Nederlandse leider in het bergklassement, koos opnieuw de aanval. Al met al is deze ronde toch erg Nederlands gekleurd!
Update: in de voorlaatste etappe, een tijdrit van 16 km toont Ke;derman herstel en wordt vierde. Voor hem zelf een bevestiging van zijn goede vorm!
Morgen de laatste rit, 117 km en kent 2 zware beklimmingen, de albulapass (2315 m) en de Fluëlapass (2483 m).
http://cdn.touretappe.nl/images/ronde-van-zwitserland/2016/etappe-9-profiel.jpg?01

Geen opmerkingen: