dinsdag 25 november 2008

spanning in groep A

Er zijn nog drie, eigenlijk 2 ronden, want vrijdag 5 december valt af, te gaan en er staan nog drie partijen op het programma (zie alle standen MSK bij de interessante links). Een partij is nog belangrijk voor wie er periode kampioen wordt, de andere twee zijn nog belangrijk voor de degradatie. Vier spelers staan dicht bij elkaar en elke partij is belangrijk voor ze, tenminste als ze kampioen willen worden. De spelers uit deze groep zijn bijna altijd aanwezig en hebben dus (bijna) al hun wedstrijden, ondanks de verschillende externe en cup wedstrijden ook kunnen spelen. Misschien is deze opzet de reden om toch te proberen om alle wedstrijden te spelen en dus zo min mogelijk af te zeggen. Daarom zal waarschijnlijk de wedstrijd de Groot - B v Teunenbroek op een andere avond bij een andere club gespeeld worden!
De stand in de A groep is als volgt:


1. B Wijgers................. 5,5 uit 7
2. R de Groot............... 5 uit 6
3. M Norden................ 5 uit 7
4. W de Loos ...............4 uit 7
5. B van Teunenbroek 2,5 uit 5
6. A Houtman .............1,5 uit 6
7. A van Zon ................1 uit 7
8. P de Bruin............... 0,5 uit 5

De Groepen B en C moeten nog hun draai vinden, de motivatie om naar een hogere groep te kunnen/ mogen promoveren, zodat de strijd om de degradatie ook heviger zal worden, want een beetje fanatiek schaker wil dat natuurlijk niet.
In de C groep is geen degradatie mogelijk, maar de stimulans om te kunnen promoveren moet groot genoeg zijn om zoveel mogelijk wedstrijden in deze interne competitie te spelen. Want het leukst is als alle partijen gespeeld worden!
Deze vorm van competietie is de meest eerlijke, want iedereen heeft dezelfde tegenstanders gehad, en externe resultaten tellen niet mee.


De schaakolympiade is wel afgelopen. Nederland verloor in de laatste ronde van Israel. Hierdoor wordt Nederland 12de van de 100 landen. De gehele eindstand vind je hier.
De eerste 25 kun je hier naast zien.

Geen opmerkingen: