zaterdag 1 november 2008

Jawel. daar is hij weer.........Jan Maarten Heideman



Vorige week werd de eerste marathon alweer gereden. Ik las niets van Jan Maarten. Ik dacht bij mij zelf hoe zou het met hem gaan. Schaatst hij nog wel, tenslotte had hij aan het eind van het vorig seizoen nog last van zijn pezen Ik word op mijn wenken bediend, want vandaag was de marathon van Amsterdam en wat lees ik:
" Jan Maarten Heideman is vandaag in Amsterdam winnaar geworden van de eerste marathon voor de Essent Cup. De DSB-rijder uit Oldebroek toonde zich in de eindsprint de snelste van een kopgroep van zeven man. Cédric Michaud en Bob de Vries werden respectievelijk tweede en derde. Het was de eerste zege dit seizoen voor Heideman en de 73ste uit zijn carrière.
De wedstrijd stond in de Top Divisie in het teken van een langdurige ontsnapping. Ralf Zwitser (Adformatie), Kurt Wubben (TNT Express), Martijn Kromkamp (Kooyenga Groep), Jan van Oosterom (Goesting.nl), Pieter Albada (De Smelt) en aanvankelijk ook Charley Landman (Foekens) bleven lange tijd voor het peloton uitrijden.
Even leek het dat de aanvallers het BAM Schaatsteam zou verschalken en een massasprint zou voorkomen. De laatste vluchters werden een tiental ronden voor de schiftingssprint teruggepakt waarna de 20 finale rijders werden bepaald. Opvallend was bij deze schifting dat DSB Bank met alle vier de rijder aanwezig was. Van die ploeg was het Jan Maarten Heideman die in ontsnappende groep terecht kwam die snel voorsprong nam.
Nadat de kopgroep van zeven een driekwart ronde voorsprong had genomen op de overige dertien overgebleven rijders werden die laatste met nog enkele ronden op het bord afgebeld. Met nog zeven rijders op de baan was het bij de bel voor de laatste ronde dat Jan Maarten Heideman met volle kracht de sprint aanging. Met een ruime voorsprong van een tiental meters ging Heideman de laatste bocht in en op het laatste rechte stuk liet hij zich niet meer verschalken. Met de eerste dagzege van het seizoen pakte Heideman ook direct de eerste Gouden Trui in de Essent Cup. "
Hier vind je alle uitslagen en standen van de Essent cup.
Dus Jan Maarten is er weer!
We houden hem in de gaten.........


NB Hier een interview van Jan Maarten na een skeelerwedstrijd (ik ben een keer bij zo'n wedstrijd wezen kijken met zijn vader Arend en broer Alexander, was best leuk om mee te maken), dan weet je meteen wie het is (mocht het beeld niet goed overkomen, het fragment staat ook hier):

Geen opmerkingen: