dinsdag 18 november 2008

back to the basic


Toen ik vanochtend op mijn werk de computers aan deed, duurde het bijzonder lang voordat de computer opstartte. Een slecht teken! uiteindelijk lukte het de computer dan toch om op het begin scherm te komen, maar dat was ook alles. Het programma waar wij mee uitlenen (bicat) kon niet communiceren met de server.........
Dan maar met het noodgeheugen. Met een klas, veel boeken terug van de centrale altijd wel makkelijk dat je iets kunt doen.
Maar helaas. In deze barre tijden hield het noodgeheugen het na een aantal uren voor gezien. De computer weer opstarten, dat duurt dan weer even (maar dan heb je ook wat!!!!!). Ook dat ging helaas niet.
Dus zijn we maar zoals vroeger, je kent het vast nog wel, maar weer gaan schrijven. De nummers van de pasjes en de nummers van de boeken. Heerlijk weer, die goede oude tijd. Niet kunnen opzoeken hoeveel boeken men nog thuis hebt, niet kunnen zien wanneer de boeken terug moeten. Net zoals vroeger.
Gelukkig hadden wij de rust en het geduld om de computer te tarten om nogmaals en nogmaals de computer op te starten.
En jawel, opeens hadden we het geluk dat onze wispelturige computer het opeens weer deed en zowaar we konden het noodgeheugen ook weer gebruiken. Wel weer jammer dat we al nostalgisch schrijven weer moesten missen. Gelukkig konden we alle nummers die we hadden opgeschreven intikken in het noodgeheugen. Voorwaar een heuze sprong voorwaarts.
En wat is het probleem! De dataverbinding heeft de hik, ik bedoel er zit een hik in de datalijn. Ze kunnen in Hoofddorp wel zien dat er gegevens worden verzonden, maar dat deze gegevens opeens worden tegen gehouden!!! Met andere woorden, onze server kan geen verbinding met de server in hoofddorp maken omdat er een tussenlijntje tussen Naarden en Bussum niet werkt!
Leg dat maar eens aan je klanten uit. Vroeger kon je de tent nog sluiten door te zeggen dat de pennen leeg waren, toch!
Hoe dan ook, morgen staat ons weer een hoop ellende te wachten en maar hopen dat er een oplossing wordt gevonden!
Leve de vooruitgang........

Geen opmerkingen: