dinsdag 25 november 2008

Gesink wielrenner van het jaar




Robert Gesink is op het Wielergala in Den Bosch door de oud-renners van Club 48 en lezers van Wieler Magazine tot wielrenner van het jaar verkozen.
De 22-jarige Rabo-topper troefde in de strijd om de Gerrit Schulte Trofee Lars Boom (winnaar van vorig jaar) en Steven de Jongh af.
Het grote talent Gesink werd dit jaar nog weggehouden van de Tour de France, maar in de Vuelta liet hij zijn kunsten zien. Pas in de laatste tijdrit viel hij weg uit de topvijf en moest hij met een keurige zevende plaats genoegen nemen. Ook in de zware eendaagse koersen deed hij van zich spreken, getuige z'n tiende stek op de Spelen en tijdens de WK.
Bij de dames won Marianne Vos voor het derde jaar op rij de Keetie van Oosten-Hage Trofee. De alleskunner van 21 jaar won op de weg de Waalse Pijl en werd tweede op de WK in Varese.
Op de baan haalde Vos dit jaar evenwel haar grootste triomfen. In Birmingham won ze de wereldtitel op de puntenkoers en tijdens de Spelen in Peking was ze op dat onderdeel eveneens de beste. Vos kreeg de voorkeur boven Willy Kanis en Suzanne de Goede.
Coen Vermeltfoort werd verkozen tot het talent van het jaar. De 20-jarige renner van Rabobank won in 2008 Parijs-Roubaix de Ronde van Drenthe en twee ritten in Olympia's Tour.
Een kleine impressie.........

Geen opmerkingen: