zaterdag 15 november 2008

schaakolympiade in Dresden



Van 12e tot de 25e november 2008 vindt in Dresden de Schaakolympiade plaats. In het nieuwe Internationaal Congres Centrum, spelen 150 mannen- en 120 vrouwenteams voor de gouden, zilveren en bronzen medailles. De Schaakolympiade is het grootste schaaktoernooi van de wereld. In 1930, 1958, 1960 en 1970 was Duitsland al gastheer voor de spelen, ditmaal de vijfde keer in Dresden. De titelverdedigers zijn Armenië en het vrouwenteam van Oekraïne. Slechts enkele weken voor de Schaakolympiade heeft in Bonn van 11 tot 30 oktober het wereldkampioenschap Schaken plaats. Aldus zal Duitsland wereldwijd in de schaakbelangstelling staan.

Vandaag moest Nederland na twee overwinningen aantreden tegen het sterke Azarbedjan. Een van de kanshebbers om te winnen! Het werd een verrassend gelijkspel (2-2).
Op teletekst stond het volgende
" De Nederlandse schakers hebben op de Olympiade in Dresden na twee zeges in de derde wedstrijd gelijkgespeeld. Het sterke Azerbeidzjan, op papier één van de favorieten, werd op 2-2 gehouden.
Loek van Wely boekte een persoonlijk succes. De Tilburgse grootmeester, met een elo-rating van 2.618 de Nederlandse kopman, versloeg met de witte stukken wereldtopper Teimoer Radjabov (2.752) na 54 zetten. Jan Smeets en Erwin l'Ami speelden remise tegen hoger genoteerde opponenten, respectievelijk Sjachrijar Mamedjarov en Voegar Gasjimov.
Een zege zat er echter niet in. Op het vierde bord was Jan Werle niet tegen Gadir Hoeseinov opgewassen.
Hier vind je alles over het nederlands team.


Er is zowel een stand van de mannen als van de vrouwen (die spelen met drie personen tegen elkaar) aanwezig.
Alles over de olympiade vind je hier.....
Onze postzegelverzamelaars kunnen ook hier terecht!





Volg de wedstrijden live..........

Geen opmerkingen: