donderdag 19 juni 2008

wisselend succes rabobank wielrenploeg


De Rabobank ploeg heeft wisselend succes in de verschillende ronden. Momenteel wordt de Ronde van Zwitserland verreden. Vandaag gingen ze over een berg die ik ook regelmatig heb gefietst, nl de Nufenenpas. De Nufenenpass is een berg van de buitencategorie, 2478 meter hoog, en daarmee het dak van de Ronde van Zwitserland. Je kunt op de site van de tds (tour de suisse) de etappe rechtstreeks volgen.

Nadat Robert Gesink al heeft laten zien dat hij met de beste mee kan klimmen, is het nu de beurt aan Laurens ten Dam.

Opnieuw heeft Laurens ten Dam sterk gepresteeerd in een zware aankomst in de Ronde van Zwitserland. In de laatste bergfinish hield hij het verlies met de besten binnen de perken. Ten Dam werd elfde op iets meer dan een halve minuut van ritwinnaar Kim Kirchen. Opvallend was dat Ten Dam in het laatste deel van de negen kilometer lange klim meer dan een halve minuut goedmaakte op Stijn Devolder, die lange tijd alleen aan de leiding reed.Dit is al de derde bergetappe waarin hij geen krimp geeft. Op de vraag: Waar eindigt het? antwoordde hij: " Ik hoop in de top tien".
Naar de tijdrit hebben we nog niet gekeken, maar in deze vorm moet hij daarin ook redelijk kunnen scoren zegt ploegleider Frans Maassen, en die kan het weten!

Een andere renner moest de ronde verlaten. Het uitvallen van Sébastian Langeveld was wel een tegenvaller voor de Rabo-ploeg. Het uitvallen van Langeveld deed pijn. "Ook al is het uit voorzorg. De knie van Sébastian is gevoelig, nu heeft hij last van de achterkant.
En Thomas Dekker rijdt ook nog niet echt lekker, ook al gaat het beter! In ieder geval kwam hij in de " bus" binnen. (als hij maar een kaartje heeft gekocht!).
Omdat de Tour de France er weer aankomt zijn de trainingen hiervoor ook al weer begonnen. Dus ook voor kopman Denis Menchov. Hij verkent momenteel de Alpenritten. Hier op de foto wordt hij nog geholpen. Straks mag dat niet meer!
Wie er zullen rijden is nog niet zeker. Er zijn veertien gegadigden.
De veertien zijn: Denis Menchov, Oscar Freire, Thomas Dekker, Joost Posthuma, Juan Antonio Flecha, Laurens ten Dam, Bram Tankink, Sébastian Langeveld, Koos Moerenhout, Grischa Niermann, Pedro Horrillo, Bram de Groot, Mauricio Ardila en Pieter Weening.
Ik ben benieuwd..........

Geen opmerkingen: