maandag 16 juni 2008

Kees Fens overleden



Gisteravond hoorde ik dat Kees Fens was overleden. Hij was criticis, essayist en letterkundige. Hij was wel 40 jaar criticus van de volkskrant!
Hij schreef ook nog het Boekenweekessay 2007.

De VPRO heeft een 5 uur durende marathoninterview met Kees Fens gemaakt. Hier kun je luisteren naar het eerste uur!
Mocht je al zijn artikelen willen lezen, er is een site met alle ingangen op Fens, een bibliografie van krantenartikelen van Kees Fens van 1954 tot heden. Dus mocht je je vervelen......
Meer info over Kees Fens vind je hier. Kun je zien wat hij allemaal heeft gedaan en dat is heel wat!
Een voorbeeld van een (zijn) verhaal in dit geval over de kerk staat in de trouw.
Morgen gaat op het Holland Festival een door Hans Keller gemaakte documentaire over Fens in première: Kees Fens, erfgenaam van een lege hemel. De film wordt ter gelegenheid van het overlijden van Fens iets daarna morgenavond uitgezonden op de NPS-televisie.

Waarom ik toch wel schrok van zijn overlijden is het feit dat hij mij twee jaar Nederlands heeft gegeven op de Frederik Muller Akademie (bibliotheekschool in Amsterdam, heet nu het Instituut voor Media & Informatiemanagement (MIM) . Die lessen die hij gaf hebben grote indruk op mij gemaakt. Hij wist alles op een hele boeiende manier te vertellen, hij praatte maar door en hij zat ook vol grappen. De foto rechts is precies zoals hij toen was.
Een groot mens is heen gegaan....

Geen opmerkingen: