zondag 29 juni 2008

dagje uit, aalscholvertocht




Begonnen als " we moesten maar weer eens bij elkaar komen" werd vandaag een hele leuke dag met een vervelend staartje.
Els vond het wel weer leuk om weer wat bij te praten, Lilly vond een leuke excursie op het Naardermeer en het etentje ' s avonds werd een verjaardags en zoveel jaar werken bij de bieb (35 jaar bij de bibliotheekorganisatie en 15 jaar op ons filfiaaltje in Naarden) feestje voor Lilly.
We kwamen om 13.00 uur bij elkaar bij Els. Vandaar gingen we naar de visserij (meerkade 2 te Muiderberg) voor de aalscholvertocht.
Naardermeer, het oudste Natuurmonument, staat bekend om haar broedende aalscholvers. Tijdens de vaartocht bezoekt u de vogelobservatiehut bij de aalscholverkolonie. Ook maakt u kennis met het afwisselende landschap van dit gebied.

De excursieboot (een fluisterboot) is overdekt.
Het weer zat mee, we hadden een rustige groep, we gingen een aantal keer uit de boot om het een en ander te bekijken.




Op de uitkijkpost konden we inderdaad aardig wat aalscholvers zien. Ondertussen vertelde de leider, een vrijwilliger veel over het Naardermeer. Na ruim drie uur kwamen we weer bij het startpunt aan.
Daarna even een gebakje eten voor de verjaardag en dan lekker eten in het traditioneel Indonesisch Restaurant Candi Borobudur. Els had hier al eens lekker gegeten, en dat klopte vandaag ook. Lekker gegeten met een lekker ijsje toe!
Rond 21.15 verlieten wij het restaurant, maar bij het instappen in de auto bleek er een aanrijding te zijn geweest. Gelukkig had de schuldige de politie gewaarschuwd zodat later alsnog alles geregeld kon worden. Gelukkig was er niet veel schade, maar met al het spuitwerk ben je en je auto een aantal dagen kwijt en kost het toch wel weer een aardig centje.
Ondanks dit vervelende gedoe konden we terugzien op een geslaagde dag. Nog even met de fiets naar huis en om 23.45 was ik weer binnen! Genoeg stof om weer te dromen........

Geen opmerkingen: