dinsdag 17 juni 2008

en de winnaar is........

Natuurlijk zijn er elke dag winnaars en verliezers, dus vandaag ook weer. Zullen we er eens een paar bekijken.
Eigenlijk was het niet vandaag, maar afgelopen weekend. In de "kleine" Tour de france, of te wel de Dauphiné.
De winnaar werd Valverde, maar voor mij was de winnaar de nummer vier Robert Gesink. De pas 22jarige achterhoeker verbaast iedereen en is een toptalent. Hij rijdt waarschijnlijk volgend jaar voor het eerst de Tour de France" en misschien wel een aankomende winnaar!

Bij ons in de bibliotheek hebben we ook een winnaar. Er waren 3 goede inzendingen van de prijsvraag. De hulpvraag hoeveel uur we open zijn moest uitkomst brengen. De uiteindelijke winnaar was wel lid, maar is de laatste jaren geen lid meer van de bibliotheek, dus zij mag een jaar gratis lezen en we hopen dan natuurlijk dat ze de smaak weer te pakken krijgt en weer blijft lezen! Haar dochter is wel lid en haar man kwam vroeger regelmatig bij ons in de bibliotheek maar niet alleen voor de boeken!

Het nederlands elftal is ook een winnaar, want zij winnen de zware groep met 9 uit 3 (groupe des doods), ook al viel het spel van vandaag wat tegen, maar dat komt natuurlijk ook door de laffe en zeer tegenvallende Roemenen!


En ook op het nederlands dagblad schaaktournooi waren er verschillende winnaars.

Golfer Woods wint de US open.

En dichter bij huis, Walter de Loos is schaakkampioen van MSK. Van harte proficiat. Voor de spanning zeg ik het nu pas (net voor de laatste speelronde!) en niet al in februari! Mag je weer op bord 1 van het eerste achttal.

Er zullen er vast nog wel meer zijn en anders is er morgen weer een "nieuwe" dag met nieuwe winnaars........

Geen opmerkingen: