zondag 15 juni 2008

Buurtmarkt Keverdijk




De jaarlijkse buurtmarkt op de Keverdijk in Naarden heeft aan belangstelling geen gebrek. Vorig jaar vormden ruim honderd kraampjes het hart van de Keverdijk.




Ook dit jaar zorgen de organisatoren voor een gezellig programma. Naast de aanwezigheid van de vele kraampjes bomvol oude en nieuwe spulletjes, kunnen de bezoekers op diverse plaatsen genieten van demonstraties, live muziek en terrasjes. Natuurlijk is er ook voor de allerkleinsten van alles te beleven. Geschminkt worden, springen op het luchtkussen, zweven in de molen of figuurtjes maken van ballonnen. Het is er allemaal. De Keverdijk op z’n best. Veel bezoekers uit Naarden, maar ook uit andere gemeenten, weten dit evenement al jaren te waarderen.
Dus een gezellig braderie met diverse muzikale optredens, gratis kinderactiviteiten en diverse demonstraties.
Als sinds de start van de organisatie van deze buurtmarkt, eerst opgezet door de bedrijfsleider van de Super aldaar later overgenomen door de familie Pel, is de bibliotheek aanwezig. Dus ook dit jaar. Gisteren was het dus weer een lange dag voor ons. Om 9.00 uur al aanwezig bij onze kraam en het opruimen was rond 16.00 uur.
De weersvooruitzichten waren niet echt positief (vorige week was het nog schitterend weer!), maar achteraf kunnen we zeggen dat we het erg getroffen hebben. Ik heb natuurlijk niet de hele tijd naar boven gekeken, maar we hebben pas even voor 15.00 uur een bui gekregen, en die dreef nog voor het grootste deel over! Dus prima weer, alleen niet echt warm, maar daar is op te kleden. De zon liet zich regelmatig zien en in de zon was het lekker.
Het was er weer lekker druk en gezellig. Vele oude en nieuwe bekende gezichten gezien en gesproken.
Waarom staan we er elk jaar. Omdat de bibliotheek in Naarden een begrip is geworden en er gewoon hoort.

Dit jaar hadden we als thema " dikkie dik" . We hadden vlaggetjes, kaarten en boekjes van ze en we hadden ook een kleurplaat, " zoek de 5 verschillen" en een woordenpuzzel van Dikkie Dik gemaakt. Voor elk wat wils.
De volwassenen konden met de prijsvraag meedoen en een abonnement winnen.
Hoeveel boeken zijn er verschenen in de serie " de Cock" geschreven door Baantjer ? 69, want de laatste 2 zijn nog niet verschenen!

De winnaar wordt maandag bekend gemaakt.
O ja, als controlevraag mochten de mensen raden hoeveel uur ons filiaal open is: drie ochtenden van 10.00-12.30 en vijf middagen van 14.00-17.30 uur. Samen is dat 25 uur! Toch is dat nog wel eens moeilijk tellen!
Voor de kleinsten hadden we een kleurplaat, de kinderen konden de 5 verschillen of de naam uit de woordenpuzzel opzoeken. Iedereen kreeg iets leuks.
Tussendoor nog een paar keer wat foto's gemaakt van het hele geburen. Omdat er verder niemand van de organisatie foto's nam hebben ze mij gevraagd of ik er wat meer wilde nemen dan wat ik normaal doe. Ik maak elk jaar wat foto's van de buurtmarkt en ook foto's van de mensen die bij onze kraam zijn geweest. Binnenkort staat er een verwijzing naar mijn foto's op de site van de buurtmarkt en zal ik hier ook nog een paar sfeerfoto's plaatsen. (is dus gebeurd!). Voor degene die niet kunnen wachten, hier dan alle foto's!!!
Al met al, voor dat we het wisten was het al weer 16.00 uur, tijd om op te ruimen.
Vermoeid, maar tevreden keken we weer terug op een geslaagde dag.........

Geen opmerkingen: