zondag 29 juni 2008

2 titels deze zondag die mij aanspreken


Spanje is in het Ernst Happel Stadion in Wenen Europees kampioen voetbal geworden. In een enerverende finale werd Duitsland terecht met 1-0 verslagen.
Na een voorzichtig eerste kwartier nam Spanje langzaam het heft in handen. Het eerste hachelijke moment voor de Duitse defensie kwam voort uit een voorzet van Iniesta. Metzelder werkte de bal bijna in eigen doel, maar Lehmann redde knap.
Vervolgens liet Torres z'n klasse zien. Eerst torende hij ver boven Mertesacker uit, alvorens hij zijn kopbal op de paal zag landen. Even later was het wel raak. De aanvaller van Liverpool stuurde Lahm eenvoudig het bos in, waarna hij de bal elegant over Lehmann stiftte. ...
De Duitsers moesten na de rust met de billen bloot, maar de hechte Spaanse verdediging gaf geen krimp. Een mislukt schot van Ballack (net naast) was nog het grootste wapenfeit.
Spanje speelde Duitsland volledig zoek op het middenveld en kon naar hartelust aanvallen. De 2-0 hing constant in de lucht, maar Lehmann redde op een kopbal van Ramos, Iniesta schoot op de paal en Senna kwam een teenlengte tekort.
De Spaanse dominantie dreigde bij tijd en wijle zelfs in gallery play over te slaan, maar het onmachtige Duitsland kon ook in de slotminuten niet toeslaan. De extra tijd werd kalm uitgespeeld, waarna het Spaanse feest los kon barsten.

Lars Boom is in Ootmarsum Nederlands kampioen wielrennen op de weg geworden. De renner van Rabobank Continental Team reed samen met uittredend kampioen Koos Moerenhout, van de 'grote' Rabobank-ploeg, naar de streep en won de sprint.
Moerenhout was op zeven kilometer van de finish in de aanval gegaan, net nadat een eerste aanval van Boom gestrand was. Niki Terpstra (Milram) zette de achtervolging in, maar vond ogenblikkelijk Boom in zijn wiel. Boom wachtte even, maar spoot toen bij Terpstra weg, meldde zich een paar tellen later bij Moerenhout die niet in staat was iets van tegenstand te bieden in de sprint op het lange rechte eind.
Moerenhout pakte het zilver. Het brons was voor Steven de Jongh, die de sprint van het peloton won. Niki Terpstra lag op koers voor de derde plaats maar werd in de slotmeters ingelopen.

Geen opmerkingen: