woensdag 4 juni 2008

Er is dit weekend weer heel wat te doen in Weesp




Voor de achttiende keer alweer trakteert de VVW de inwoners en (varende) bezoekers van Weesp op een gezellige en gevarieerde Watersportdag.
Zaterdag is het zover. Al in november beginnen de vrijwilligers met de voorbereidingen teneinde jong en oud te laten zien hoeveel plezier je op, rond en in het water kunt beleven.
Het resultaat is een veelzijdig programma met wedstrijden, demonstraties, muziek en nog veel meer.

Tijdens de Weesper Watersportdag zijn er ook historische schepen te bewonderen, zoals een groot aantal Baarda Grundels, een notarisboot en een tjalk afgemeerd. Baarda Grundels zijn de bijzondere platbodems van de vroegere werf van Baarda in ‘s-Graveland.



De Algemene Weesper Hengelaars Bond bestaat honderd jaar. Naast festiviteiten voor de eigen leden organiseert de bond ook
leuke activeiten voor de rest van Weesp. Op de Watersportdag houdt de bond twee wedstrijden: één voor de jeugd en één voor volwassenen, baarspeuteren genaamd. Wat dat is? Vissen volgens de reglementen van het Baarscollege. De vissers zijn gestoken in oud-Hollandse klederdracht en met een speciaal hengeltje proberen ze baars te vangen.

Tijdens de Weesper Watersportdag organiseert de AWHB tussen 10.00 en 12.00 uur dus een viswedstrijd voor de Jeugd. Ben je tussen de 8 en 14 jaar en houdt je van vissen, dan kun je je opgeven bij Bart Kors op telefoonnummer 06-40081691. Deelname is gratis en iedereen heeft prijs. Waar: in de Kom van Weesp, start 10.00 uur

Aanstaande zaterdag – de dag waarop het EK van start gaat – is de prijsuitreiking in kinderboekwinkel De Kleine Prins om 14.00 uur.

De boeken worden uitgereikt door Gerard van Gemert zelf. Een van de vijf gelukkigen maakt zelfs kans op de complete serie (drie boeken). Komen dus! Wie niet gewonnen heeft, kan altijd nog z’n spaarpot aanspreken of papa of mama lief aankijken. ‘Schijnbeweging’ is voor €11,95 te koop en wie het boek zaterdag aanschaft, kan het meteen laten signeren door de oud-Weesper auteur.

Een bezoekje aan de Kleine Prins is zaterdag sowieso de moeite waard, want de boekhandel viert van 12.00 tot 16.00 uur het grote EK Voetbalboekenfeest met onder meer voetbalspelletjes en schminken.Naast Van Gemert is ook schrijver Fred Diks te gast. Hij is de auteur van de serie Koen Kampioen en van de nieuwe serie Voetbalsterren van pupil tot prof.

DANS
In het kader van het jubileumjaar is juni in de Wereldwinkel omgetoverd tot muziekmaand. En wat is er niet leuker dan een echt Indonesisch dansoptreden? Daarom komt op zaterdag 7 juni de Indonesische dansgroep Bulan Purnama naar Weesp.
De Indonesische dansgroep Bulan Purnama, ofwel 'Volle maan', heeft een verscheidenheid van dansen op haar repertoire staan die de gehele Indonesische archipel behelst. Van traditionele (volks)dansen uit Java, Bali en Sumatra tot moderne choreografieën, waarin traditionele danselementen zijn verweven
Het optreden bestaat uit drie blokken met klassieke en moderne dansen uit Bali, Java en Sumatra. Elke dans met weer andere prachtige kleding. Een waar lust voor het oog. Het optreden begint om 14.00 en zal tot ongeveer 15.15 duren.

Zondag 8 juni
WIELERRONDE VAN WEESP
Zondag vindt in het centrum de vierde editie van de Wielerronde van Weesp plaats. Ook wordt opnieuw de Rabo Dikke Banden
Race gehouden. Scholieren tussen de zeven en twaalf jaar kunnen zich via hun school voor inschrijven.

DE WEESPER STRIJD
Verschillende buurt- en bedrijventeams kunnen zondag meedoen aan de Weesper Strijd bij FC Weesp aan de Papelaan.
Teams bestaande uit zes tot negen personen strijden tegen elkaar in een voetbalwedstrijd.
Supporters kunnen de teams tussen 10.00 en 16.30 uur aanmoedigen.

Korte Muiderweg dit weekeind dicht, omleidingen richting Muiden en A1
Verkeer tussen Weesp en de A1 moet het komende weekeinde omrijden. De Korte Muiderweg wordt van vrijdag-
avond 8 uur tot maandagochtend 5 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Ook delen van de Leeuwenveldseweg zijn in die periode afgesloten. De weg tussen Weesp en Muiden krijgt een nieuw wegdek en nieuwe belijning. Tegelijk wordt de rotonde in de Leeuwenveldseweg aangepast en komt er bij het Spoorpad en de Hogeweijselaan een verkeersplateau. Om het werk zo goed en zo snel mogelijk af te ronden, is besloten de wegen hele- maal af te sluiten. De omleiding staat aangegeven met borden. Bovendien worden bij de Korte Muiderweg verkeersregelaars ingezet.
Omleiding Het verkeer moet vanuit Weesp via de provinciale weg (N236) en de A9 naar de A1 rijden. Verkeer van de snelweg kan via dezelfde route, maar dan in omgekeerde richting, naar Weesp komen. Om sluipverkeer tegen te gaan wordt ook de Lange Muiderweg afgesloten. Fietsers kunnen via het oostelijke fietspad van de Korte Muiderweg van Weesp naar Muiden en terug. De bus, aanwonenden en de hulpdiensten mogen gebruikmaken van het westelijke fietspad langs de Korte Muiderweg.

Mocht je het weekend niet in Weesp zijn, maar ben je toevallig (!) in Utrecht, dan kun je het volgende tegen komen!


Mocht je mee willen rijden, dan kun je hier zien waar je naar toe moet en wat te doen!
Mocht het gaan regenen, dan worden je kleren in ieder geval niet nat!

Alvast een prettig weekend!

Geen opmerkingen: