zaterdag 21 juni 2008

sprookje voorbij


Wat tegen de " oudjes" van Italie en Frankrijk (en de zeer zwakke Roemenen) nog wel lukte, lukte niet tegen een zeer goed spelend Russisch team. Je speelt net zo goed als je tegenstander het toelaat. Rusland begon zo goed omdat Nederland zo slecht speelde. Het goede gevoel was er volgens van der Sar niet! Veel balverlies, een zeer laag tempo (vergeleken met de snelheid van de Russen leken wij wel pupillen!) en ook veel irritatie bij verschillende spelers en Rusland groeide in de wedstrijd. Het enige wat Nederland nog kon was een aardige vrije bal trappen. Daar konden de Russen niet goed mee weg. Conditioneel zat het ook niet goed dus het was wachten op een (tegen)doelpunt. Ik vond het wel grappig dat de commentator het steeds had over het feit dat de Russen zo lang stand hielden en dat ze zo goed tegenstand boden. Ik heb het niemand horen zeggen, maar Nederland werd gewoon weggespeeld. Het is dat we een goede doelman hebben en dat de Russen veel kansen (waarbij vooraf een fout van een Nederlandse speler werd gemaakt!) nodig hebben om te scoren, anders was het voor rust al afgelopen.
De Russen hebben verdiend gewonnen en zullen volgens mij europees kampioen worden. Dit was echt totaal voetbal, snelheid, een tegenstander uitspelen, een bal kunnen vasthouden (denk maar aan de gevaarlijke grote Rus!) een genot om naar te kijken. Alleen ik kwam eigenlijk voor Nederland!
De enige veldspeler die zich met de Russen kon meten was Nigel de Jong.
Frappant was natuurlijk ook dat de Nederlanders taktisch ook zijn afgetroeft door Hiddink.
Gekeken naar de mogelijkheden en verwachtingen hebben ze het goed gedaan, maar ze hebben vandaag kunnen zien dat ze toch nog ietsjes beter (sneller) moeten worden.
Maar wat niet is kan nog komen.............
Helaas had dit sprookje geen happy end!

Geen opmerkingen: