zondag 14 februari 2010

carnaval



Vanochtend heeft het weer eens gesneeuwd. We zijn er nog niet klaar mee. De sneeuw is in tegenstelling tot het zout nog lang niet op!
Wat heeft die sneeuw nu met carnaval te maken!
Ik lees net op internet het volgende:

"De gladheid heeft ook consequenties voor het carnaval dat in het land gevierd wordt. In Maastricht doen praalwagens en andere gemotoriseerde voertuigen vanwege de gladheid niet mee aan de optocht door de binnenstad. Dat besloten de gemeente, de politie en carnavalsvereniging De Tempeleers zondagochtend.

"Het wordt steeds gladder in de binnenstad, begeleiding door politiemotoren is veel te gevaarlijk", zegt een politiewoordvoerder. "De klinkers in de binnenstad zijn erg glad."
De carnavalsoptocht gaat wel door. "Het doet pijn aan het hart, mensen hebben maanden aan de voertuigen gewerkt. Ook voor het publiek, een gigantische groep, is het nu anders dan anders in verband met de veiligheid", zegt hij. "Maar we maken er een mooie dag van."

De laatste keer dat het carnaval in 'Mestreech' het zonder praalwagens moest stellen was in 1990, zegt Jongen. Toen gooide de harde wind roet in het eten.




In Naarden- Vesting konden we een parodie zien op de carnavalshit "Gooische R en ook nog Dubbel D" Meer foto's van de carnavalsoptocht in Naarden staan hier.
Ik had hier dus ook een stukje over Weesp geplaatst, maar dat is verdwenen als sneeuw voor de zon. Typisch iets van Blogger, shitzooi. Mede dankzij dat gedoe kan ik mijn spaghetti nu drinken!!!
Hier dan nogmaals het programma van het carnaval in Weesp en de elfstedentocht die je gisteren en vandaag in Weesp kon schaatsen......

Geen opmerkingen: