maandag 7 april 2008

en de winnaar is.............

Zoals gisteren verteld, ben ik vandaag op de Godelindeschool geweest om de finale van het Harry Potter project te doen. De kinderen van de groepen 5 en 6 hadden als opdracht om een limmerick en een afdelingslied te maken, die ze dan op deze dag moesten voordragen en zingen. En de laatste punten waren dan voor alles wat ze extra hadden gemaakt. En dat was ook dit jaar weer aardig wat!
Het was weer een spannend gebeuren en de spanning bleef tot het eind! Wie zou er dit jaar winnen.
Alle resultaten van de afdelingen van de drie groepen 5 werden bij elkaar opgeteld De gedichten en liedjes werden beoordeeld door de Professoren en uiteindelijk, het leek alsof ze het boek geheel naspeelde, werd Griffoendor de winnaar van de afdelingsbeker, met Ravenklauw heel dichtbij.

Bij de drie groepen 6 was het vooral een strijd tussen de intelligente Ravenklauwers en de actieve Huffelpuffers. Ravenklauw had een kleine voorsprong genomen door vooral veel punten bij de kennisvragen te scoren. Bij de uitvoering bleek Huffelpuf beter te scoren. Zij waren erg goed in allerlei werkjes. Met slechts een verschil van 15 punten (op een totaal van 1000) werd Huffelpuf de winnaar van de afdelingsbeker en mag de beker dit schooljaar nog, roulerend over de drie groepen (net als bij de groepen 5) in de klas staan.
Al met al, volgend jaar doen we het weer!

Geen opmerkingen: