zondag 21 september 2008

scheidsrechters blijven de competitie bepalen






Ik heb vanmiddag via internet gekeken naar Feijenoord- Ajax. Kracht/inzet tegen techniek/egoisme, zoals het altijd al is geweest. Ook dit keer bepaalde het voetbal niet de uitslag, maar de scheidsrechter.
Een korte samenvatting:

Gewone aanslagen van feijenoord mogen gewoon door en Ajax krijgt om de onbenulligste dingen kaarten. De ene keer wordt iemand naar beneden getrokken en mag dat, de andere keer geeft iemand een ander een lichte schouderduw en komt de bal op de stip. Dat het uiteindelijk 2-2 wordt zal mij een zorg zijn, maar dat deze eindstand weer eens bepaald wordt door een van onze waardeloze scheidsrechters geeft toch weer aan dat ik gelijk heb.
Het voetbal in nederland stelt niet veel meer voor. Ze kunnen de uitslagen schriftelijk afdoen. de scheidsrechters bepalen de uitslag. De meest biedende wint!
Houden we lekker veel tijd over voor andere veel leukere sporten, waar scheidsrechters helemaal niets te zoeken (laat staan blunderen) hebben.
Ook al had ajax de wedstrijd voor rust al moeten beslissen, het is toch van de gekke dat scheidsrechters gewoon kunnen doen wat ze willen. De ene keer wel, de andere keer niet, bij de ene wel, bij de andere niet, de ene mag dit wel, de andere niet, de ene krijgt wel een kaart de andere niet, wel rood/geen rood. Willekeur, willekeur, willekeur.
Lees maar op teletekst:
" Timmer ontnapte daarna aan rood toen hij Leonardo net buiten de zestien onderuit schoffelde
Toen Suarez daarna neerging in de zestien leek Ajax binnen. Arbiter Schaamhaar zag er echter geen strafschop in, maar gunde Feyenoord even later wel een penalty toen Mols onderuit werd gehaald door Emanuelson" .
Missers en fouten van de spelers kunnen ze zich zelf aanrekenen, maar wat een scheidsrechter doet, of juist niet doet uiteraard niet.
Zelfs worden er wel eens gemaakte doelpunten niet gerekend, of worden zuivere doelpunten afgekeurd! Soms wordt er een doelpunt gemaakt door een speler die uberhaupt niet eens meer op het veld had mogen staan!
Spelers die al dan niet tijdens de wedstrijd worden gestraft (veelal worden de spelers achteraf gestraft omdat de scheidsrechter even een vuiltje in zijn oog had, zoals bijv. Amrabat) worden pas de volgende wedstrijd (die toetaal niets met de gespeelde wedstrijd te maken heeft) gestraft!
Er zijn normale sporten die wat dat betreft veel eerlijker en reeeler zijn. Die worden tijdens
de wedstrijd een tijdje langs de kant gehaald (ijshockey, hockey etc.).
Dit is uiteraard al jaren aan de gang, maar de onnozele "voetballiefhebber" blijft onnozel.
De winnaar wordt het team dat de meeste mazzel met de scheidsrechters heeft. Hoeven we ook geen miljoenen meer te besteden aan aankopen. Steek dat maar in de scheidsrechters, want 16 miljoen betalen voor een constant geblesseerde speler is ook wat veel!.
Gewoon met dat stomme voetballen stoppen! Kunnen we ons niet meer ergeren aan die "mensen in het zwart" .....
Ik zal er in ieder geval geen tijd meer aan spanderen.

Trouwens het had ook andersom kunnen gebeuren, dat Ajax in de slot seconde gelijk maakt.
Kijk naar dit fantastisch fragment:

Nog even een reactie van van Basten:
"Trainer Marco van Basten van Ajax was na het gelijkspel tegen Feyenoord (2-2) niet tevreden over zijn ploeg "We hadden veel beter met de ruimte om moeten gaan. Toch komen we nog twee keer op voorsprong. Dat mogen we niet meer weg geven. Het is jammer dat dit toch is gebeurd."
Van Basten wilde weinig kwijt over de rol van scheidsrechter Eric Schaamhaar. "We moeten naar ons zelf kijken. We hebben het niet goed gedaan. Maar het is wel vreemd dat hij Feyenoord vlak voor tijd een strafschop geeft. Hij floot namelijk even eerder niet toen Luis Suarez in het strafschopgebied werd gevloerd. Hij liet Feyenoord ook goed wegkomen toen Leonardo in de eerste helft doelman Timmer omspeelde. Maar nogmaals, wij hebben het zelf niet goed gedaan."

Haal je eigen keuze maar uit de volgende reacties..........


Scheidsrechterbaas Uilenberg doet ook een duit in het zakje. Op de vraag of scheidsrechters alles kunnen zien is uiteraard het antwoord nee. Zeker die jodokels uit Nederland niet. Maar ondanks de constatering van Uilenberg is er dus een foute uitslag gekomen.
Ik denk dat zeker een derde van de wedstrijden zo een foutieve uitslag krijgen (met foutief bedoel ik een door de scheidsrechter geregelde uitslag). Dus toch je geld investeren in scheidsrechters en niet in dure blessure gevoelige spelers.
Ik bedoel dus stoppen met al dat gedoe dat vroeger voetbal heette, vroeger ook voetbal was en vroeger ook met plezier naar te kijken was. Toen ging het nog om zo veel mogelijk doelpunten maken en niet zoals nu, zo min mogelijk doelpunten tegen krijgen!



De voetbalonzin wordt vervolgd.
Wat lezen we vandaag op teletekst: "De KNVB gaat nu een vooronderzoek starten naar de uitspraken van Ajax-spits Klaas Jan Huntelaar". Een reactie van de ajax supporters kan natuurlijk niet uitblijven.
Ik denk dat als ze Huntelaar gaan straffen het pas echt leuk gaat worden. Uiteraard hebben we het dan niet meer over voetbal (maar dat geeft niet, want zoals ik hier boven heb beschreven doen we dat al een tijdje niet meer in Nederland), maar over de bijwerkingen van zo'n beslissing. Uiteraard zou het absurd zijn, maar er lopen daar bij de KNVB heel wat Uilenbabbels rond.
Die Uilenbabbel moet Schaamhaar gewoon bij Ajax- Vitesse laten fluiten, want die heeft afgelopen weekend weer een regel geleerd! Oke, het kan dan misschien wel zijn laatste wedstrijd worden, maar of dat erg is....
Nou ja, ik denk dat de reacties wel voorspelbaar zijn. Gevolg geen scheidsrechter durft straks meer in de arena te fluiten, dus doen we de wedstrijden schriftelijk af. Uiteraard kan er gegokt worden op de uitslagen.......
Ik lees net dat Wiedemeijer Ajax - Vitesse gaat fluiten.
Wat betreft die schitterende aankoop van 16 miljoen, ik denk niet dat hij 16 wedstrijden in een jaar zal halen, uiteraard bedoel ik gespeelde wedstrijden, want als ik niet gespeelde wedstrijden zou bedoelen, dan zou hij er al bijna zijn!
Wordt vervolgd..........

1 opmerking:

Anoniem zei

Schoenmaker, hou je maar bij je leest! Schrijf maar over die 2 andere sporten, waar iedereen van kan genieten en uiteraard je werk in al zijn facetten.
Het voetbal is inderdaad tijdverspilling....