dinsdag 16 september 2008

Interne competitie bij de Muider Schaak Kring

Dit schaakseizoen gaan we over op een nieuw systeem, omdat we het voor iedereen een heel jaar spannend willen houden.
Het avondje schaken in de Rijver zal gaan om twee prijzen. Uiteraard de clubkampioen en de winnaar van de "Ladder" .
De ladder bestaat uit alle gespeelde wedstrijden van alle personen. De wedstrijden voor de interne competitie, externe competitie, de beker, sga-cup. En als je niet kunt spelen voor de interne competitie dan speel je voor de ladder. Aan het eind van het seizoen wordt gekeken wie de meeste punten heeft gehaald. Dus hoe meer je speelt, hoe meer kansen je hebt om punten te scoren!
De interne competitiezal bestaan uit een enkele ronde per groep. Alle spelers worden n.a.v de eindstand van vorig seizoen ingedeeld in drie groepen van 8 personen (dus naar sterkte). Je moet dus zeven wedstrijden spelen in een bepaalde periode (voor dit jaar zijn dat 14 speeldagen). Na die periode wordt er een eindstand gemaakt en degraderen de laatste 2 van groep 1 naar groep 2. De eerste 2 van groep 2 promoveren naar groep 1. Hetzelfde geldt voor de groepen 2 en 3. Dan wordt er weer een periode een enkele competitie gespeeld, met na 14 speeldagen een eindstand met promotie en degradatie.
De clubkampioen is degene die over de 3 perioden de meeste punten heeft gescoord in groep 1.. Voor de spelers in groep 2 en 3 is er ook nog een prijs te winnen. Voor deze twee groepen worden de 2 beste resultaten van de spelers die in deze groepen hebben gespeeld bij elkaar opgeteld.
Ik zal elke week de resultaten van de verschillende groepen en/of ladder rechts bovenaan weergeven. Momenteel is het nog niet zo interessant, maar ik zal op een gegeven moment ook de standen van de verschillende groepen weergeven (hoe ik dat ga doen weet ik nog niet, maar dat zien jullie wel!) en een top 5 (of 10) van de stand in de ladder.
Zoals men kan zien is de eerste speeldag al weer achter de rug. Vanaf vandaag zullen de resultaten van de gespeelde wedstrijden weer voor iedereen te volgen zijn.
Alle schakers veel succes en dat we weer heel veel leuke, interesssante, spannende, dramatische en tijdgevoelige partijen met allemaal offers etc. zullen meemaken...........

Geen opmerkingen: