vrijdag 26 juni 2009

Buurtmarkt 2009


Afgelopen zaterdag 20 juni 2009 vond de jaarlijkse buurtmarkt keverdijk weer plaats en ook dit jaar waren wij er als bibliotheek aanwezig.
De weersvoorspelling was niet echt denderend, maar de weergoden waren ons die dag goed gestemd. Op een enkele bui na was het droog en de zon was ook regelmatig te zien.

Er was weer van alles te doen en bij ons kraampje konden de kinderen verschillen zoeken bij twee rupsjes Nooitgenoeg, of ze konden rupsje Nooitgenoeg helpen uit een doolhof te komen om zodoende bij zijn eten te komen. Alle inzenders maakten kans op een DVD leenbon en aangezien men een DVD nu langer mag houden toch wel de moeite waard. Uit alle inzendingen zijn er 5 kinderen geloot.
Ook konden de (jongere) kinderen een kleurplaat van rupsje Nooitgenoeg meenemen naar huis.
Volwassenen konden meedoen met de jaarlijkse prijsvraag en proberen een gratis abonnement van de bibliotheek te verdienen. Gewoon een antwoord geven op een vraag.
De vraag was dit jaar: Hoe oud is Harry Mulish? En als controle vraag (als er meer goede antwoorden gegeven waren): Hoeveel prijzen heeft hij gekregen?
Harry Mulish is geboren op 29 juli 1927, dus hij is 81 jaar. Een aantal slimmerikken hebben het op internet opgezocht, maar dachten dat met het geboortejaar 1927 hij dus 82 jaar moest zijn! Dus bijna goed! Er waren dit jaar redelijk wat goede antwoorden dus moesten wij kijken naar het antwoord van vraag twee. Met 22 zat de winnares er het dichts bij. Ze woont vlak bij de bibliotheek, was nog geen lid en heeft intussen haar prijs opgehaald. Ze was tevreden en zou beslist regelmatig even langs komen.....
Na heel veel mensen te woord te hebben gestaan besloten we om 16.00 uur deze drukke en vermoeiende dag te beindigen.
De foto's die ik heb gemaakt zijn hier te zien.

Geen opmerkingen: