zaterdag 29 januari 2011

Luis Suarez eindelijk verlost!



De kogel is door de kerk. Eindelijk is Suarez verkocht. Niet dat ik dat heel erg vind, maar ze zullen inderdaad wel scorend vermogen gaan missen:



De overgang van Luis Suárez naar Liverpool levert Ajax in eerste instantie een vast bedrag op van 22 miljoen euro, schrijft De Telegraaf. Vrijdag bereikten beide clubs een akkoord, terwijl Suárez ook al persoonlijk rond is met de club. Alleen een medische keuring kan nog roet in het eten gooien.
Volgens de ochtendkrant ontvangen de Amsterdammers dus 22 miljoen euro en is een bedrag van 4,5 miljoen variabel. De Uruguayaan stapt zaterdagochtend om half tien op het vliegtuig naar Liverpool om daar zelf zijn transfer af te ronden.
Maandagochtend meldde de Engelse club zich voor het eerst in Amsterdam. Beide partijen kwamen echter niet tot een akkoord, waarna algemeen directeur Rik van den Boog, op de verjaardag van Suárez, naar de aanvaller smste: “Gefeliciteerd met je verjaardag en met het feit dat je nog een paar jaar bij Ajax blijft.’’ Suárez zou met de woorden ‘ik ga weg’ geantwoord hebben.

Suarez is ook maar een gewoon mens. Zeggen dat hij bij Ajax blijft en dat hij eerst kampioen wil worden met Ajax. maar als er dan nog meer geld kan worden verdiend dan is hij natuurlijk ook gelijk weg. Gezien zijn schwalbes, onnodige overtreding en uiteraard het bijtincident is hij eigenlijk niet meer voetbal waardig in Nederland.
Nu komt meteen het grappige weer van wat zgn ajax supporters dan gaan denken. Koop die en koop die van dat geld. Sinds Ajax naar de beurs is gegaan denken ze dat ze een kampioenschap kunnen kopen door hele dure spelers te kopen. Veel geld gewoon weggegooid en natuurlijk wordt je met dure spelers geen kampioen. Juist jonkies en aankomende talenten moet je voor weinig kopen. Die willen wel presteren. Trouwens de andere clubs verdubbelen direct het bedrag van de betreffende speler en de gek Ajax koopt dat gewoon. Ben benieuwd of ze nu iets hebben geleerd! Denk het niet.
Of heb ik toch ongelijk?

Met Frank de Boer is Ajax gelukkig wel een andere weg ingeslagen, die én nog lang zal duren, maar wel nodig is, Ik sta daar ook volledig achter. Offer dit seizoen (dat hadden ze al tien jaar geleden moeten doen)op om vanaf volgend seizoen een ingespeeld jong elftal volgens ajax principes te laten spelen. En ik denk dat egotrippers zoals Suarez en El ham daar niet bij thuis horen!
Kun je ook direct je salarisplafond verlagen en je huishouding op orde brengen. Mocht er dan voor een bepaalde positie een speler moeten worden gekocht, dan kan dat dan. Ik denk dat Ajax op de goede weg is gezien een aantal veel belovende talenten in de jeugd en jonge spelers die (goedkoop)zijn aangekocht.
Ik wens Suarez het allerbeste in Engeland voor zijn salaris van 4,5 miljoen per jaar!

Vooruit dan, nog even genieten van El Pistolero.......

Geen opmerkingen: