zaterdag 6 november 2010

Haar naam was Sarah, foeksia en sinterklaas




Een boek wat momenteel hot is in de bibliotheek is eind oktober in verfilming gegaan.
Maar voor dat je naar deze film gaat moet je wel even het boek lezen!
Ook voordat je deze trailer gaat bekijken eerst even naar de bibliotheek......



Vorige week was de première van de boekverfilming van Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay in Tuschinski Amsterdam. Vanaf 28 oktober kunnen we het allemaal gaan zien in de bioscoop.
De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar het Vélodrome d’Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong.

Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs (Kristin Scott Thomas), de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia, een inktzwarte bladzijde in de Franse geschiedenis. Ze gaat op zoek in archieven en via het dossier van Sarah ontdekt ze een goed verborgen geheim van haar eigen schoonfamilie. Haar echtgenoot probeert haar ervan te weerhouden zich met deze geschiedenis te bemoeien, maar Julia besluit desondanks het spoor van Sarah te volgen.




Een ander (jeugd) boek wat verfilmd is, is een boek van Paul van Loon.
Een groot avontuur begint soms met een klein eitje. Dat ontdekt de tovenaar Kwark als hij in het Heksenbos een ei vindt, waar geen vogel uit komt, maar een klein meisje. Een bijzonder meisje. Een miniheksje, dat hij Foeksia noemt.





Als uitsmijter een aantal boekjes die binnenkort weer veel (voor)gelezen zullen worden. Dit jaar schrijven bekende nederlanders weer een boekje in de serie die Douwe Egberts jaarlijks uitgeeft. Dit jaar werken naast Youp van ‘t Hek ook actrice Martine Bijl en schrijfster Bibi Dumon Tak hier aan mee.
De hele serie is bij ons in de bibliotheek aanwezig (tenminste als ze al niet uitgeleend zijn!

Geen opmerkingen: